Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Rivalerna

Blu-ray-recension

Den framgångrika regissören Jay Roach (Meet the Parents) har lyckats få med sig de två stjärnskotten Will Ferrell och Zach Galifianakis i huvudrollerna i denna satiriska komedi som glimmar till emellanåt.

Publicerad 2013-03-25 - 06:00
Rivalerna
Lorentz Celo

Cam Brady (Ferrell) är en självsäker men dumdristig politiker som har suttit i kongressen i fyra mandatperioder och räknar med att bli omvald. Dessvärre hamnar han mitt i en offentlig skandal och lokala affärsmän ser sin chans att få honom utbytt mot den naive och oerfarne Marty Huggins (Galifianakis). Resultatet är en smutsig och hänsynslös matkamp som förändrar båda kandidaternas liv, på gott och ont.

Rivalerna är en komedi som förmodligen blir en liten parentes i filmhistorien, trots en duktig regissör och en fin rollista orkar den bara precis nå upp till godkänt-nivån. Själva handlingen känns för tunn och manus borde ha fått sig ett par genomgångar till. Det finns dock ett par småroliga scener och detaljer som gör den till en sevärd historia. Ferrell och Galifianakis har ett fint samspel och det dyker upp flera överraskande gäster i form av bland annat John Lithgow och Dan Akroyd. Tre stjärnor.

Blu-ray-utgåvan är riktigt bra. Bilden är imponerande och ljudet likaså. BD-extramaterialet har även en tio minuter längre version av filmen samt många borttagna scener, en gag-reel och en liten bakomfilm.

Karakter
Rivalerna

Fakta:

  • Release: 16 januari 2013
  • Regi: Jay Roach
  • Med: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Brian Cox, Sarah Baker, Dylan McDermott
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen