Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Rio 2 3D

Blu-ray-recension

Fortfarande en färgsprakande visuell njutning, men charmen och handlingen från första filmen är bara urvattnad repetition.

Publicerad 2014-08-08 - 12:32
Rio 2 3D
Tor Aavatsmark

Fox Animation har med tiden blivit en betydande konkurrent till Disney på den lukrativa marknaden för animerad film. Med supersuccén ”Ice Age”, följt av ”Rio” och ”Epic” har de tagit för sig ordentligt av den stora familjepubliken. I ”Ice Age” hade de redan från början en bra historia och härliga karaktärer, även om animeringen inte riktigt höll måttet. För Fox blev ”Rio” en vattendelare, äntligen låg i topp både när det gällde manus, handling och teknisk kvalitet. Animeringen var fullt i klass med det bästa från Disney/Pixar. Men den andra filmen lever tyvärr inte upp till de höga förväntningarna.

Blu har nu blivit en huslig familjefar med barn och hustru mitt inne i storstaden Rio. Men när en flock med de sällsynta blå papegojorna upptäcks djupt inne i Amazondjungeln, och hotas av skogsavverkning, kallar äventyret på familjen igen.

Här satsas det hårt på enkel slapstick och häftiga musiknummer – som visserligen ser enormt snygga ut, men som inte tillför karaktärerna eller handlingen mycket. Ett ymnighetshorn av goda idéer studsar in, nästan helt planlöst och utan tanke bakom, i ett färgsprakande och halsbrytande kaos som nästan dränker huvudpersonerna.

Så visst, detta är en absolut en sevärd film, men definitivt inget man kommer ihåg om tre månader. Tre medelmåttiga stjärnor.

Om inte själva historien är av högsta klass så gör inte den tekniska biten någon besviken. Både ljudspåret (DTS-HD MA 5.1) och den tjusiga, knivskarpa 3D-bilden med gnistrande färger och ”poput-effekter”. Dessutom får du en uppsjö av bonusmaterial med bland annat musikvideo, borttagna scener, bakomfilm samt en mängd minidokumentärer.

knapp

Karakter
Rio 2 3D

Fakta:

  • Release: 27 augusti 2014
  • Regi: Carlos Saldanha
  • Med: Jesse Eisenberg, Kristin Chenoweth, Jake T. Austin, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Andy Garcia, Pierce Gagnon
  • Genre: Barn
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen