Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Restless

Blu-ray-recension

Under sin drygt 25 år långa karriär har Gus Van Sant alltid varit en frisk och annorlunda fläkt som amerikansk filmskapare. Med Restless gör han vad han kan allra bäst: berättar en enkel historia om unga människor på ett snyggt, poetiskt och stillsamt sätt.

Publicerad 2012-07-02 - 14:25
Restless
Lorentz Celo

Enoch (Henry Hopper) är sorgsen ung man som har förlorat båda sina föräldrar i en bilolycka som också höll på att kosta honom livet. Han ägnar dagarna åt att gå på okända människors begravningar som ett slags kompensation för att han aldrig fick säga farväl till sina föräldrar. På en av dessa begravningar möter han den cancersjuka men livsglada kvinnan Annabel (Mia Wasikowska) och de två utvecklar ett speciellt förhållande.

Restless är en gripande film om något så grundläggande som kärleken, livet och döden. Den hade lätt kunnat bli både banal och sliskig men Gus Van Sant lyckas hitta en bra balans och använder sig av bilder och uttryck för att förmedla historien. Han gjorde faktiskt en stumfilmsversion av filmen samtidigt som originalet, så att han kunde få mycket mer material till den färdiga klippningen!

Henry Hopper, son till avlidne Dennis Hopper, gör en fin rollprestation men visar också att han är en oerfaren skådespelare. Ändå har han en speciell kvalitet som gör att han passar i rollen. Den som verkligen imponerar är Mia Wasikowska som spelar Annabel – en stor prestation! Restless är en fin och poetisk liten film som gör intryck utan att skrika högt. Fem stjärnor.

Även om filmen är bra så är BD-skivan inte något speciellt. Extramaterialet och ljudet är absolut godkänt, bildkvaliteten är dessvärre inte lika bra.

Karakter
Restless

Fakta:

  • Regi: Gus Van Sant
  • Med: Henry Hopper, Mia Wasikowska, Lusia Strus, Chin Han, Schuyler Fisk, Jane Adams
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:31

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen