Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Predestination

Blu-ray-recension

De tyska tvillingbröderna Michael och Peter Spierig har med hjälp av en gammal novell och Ethan Hawke i god form gjort en tankeväckande film om tidsresor och kausalitet. Resultatet är gott, även om det kan bli lite för mycket av det goda.

Av / 2014-12-29 - 12:17
Predestination
Lorentz Celo

Predestination berättar historien om en agent (Ethan Hawke) som skickas på en rad högst intrikata tidsresor med målet att säkra hans egen karriär för all framtid. På sitt sista uppdrag tvingas han följa en förbrytare som har undgått honom på alla resor.

Utgångspunkten för Predestination låter kanske lite väl flummig men allt känns mycket begripligare när man sett filmen. Bröderna Spierig (Daybreakers) har skrivit manus, som bygger på novellen All You Zombies från 1958 av författaren Robert A. Heinlein.

På en rad tidsresor fram och tillbaka under en femtioårsperiod framträder handlingen genom huvudpersonens upplevelser. Ethan Hawke har växt som skådespelare och gör en bra insats som den desperata agenten. Predestination är en fascinerande lek med kausalitet och paradoxer som absolut fungerar fint, fast det är ingen tvekan om att dramaturgin hade kunnat vara mer välstädad och antalet element som förmedlar historian hade kunnat vara färre. Men under alla omständigheter är detta en sevärd och tankeväckande thriller som engagerar. Fyra stjärnor.

Blu-ray-utgåvan är helt godkänd. Den innehåller en fin liten bakomfilm och ett par bloopers som bonusmaterial. Både bilden och ljudet håller god standard.

knapp

Karakter
Predestination

Fakta:

  • Release: 10 december 2014
  • Regi: Michael Spierig
  • Med: Ethan Hawke, Noah Taylor, Sarah Snook, Freya Stafford, Christopher Kirby, Alexis Fernandez
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: Australia
  • År: 2014
  • Längd: 1:37

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen