Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Poppers pingviner

Blu-ray-recension

Det har varit en hel del pingviner på film de senaste åren, och de antarktiska fåglarna charmar tydligen fortfarande både stora och små.

Av / 2012-04-17 - 12:21
Poppers pingviner
Lorentz Celo

Den här gången har turen kommit till en filmatisering av den klassiska amerikanska barnboken Mr. Poppers Penguins från 1938 – med ny vinkling.

Tom Popper (Jim Carrey) är en benhård affärsman i New York. Hans far är en rastlös själ som sällan hade tid att vara hemma, och när han dör testamenterar han en låda med sex pingviner till Tom. Motvilligt måste han adoptera de små rackarna och förvandla sin moderna lägenhet till ett iskallt vinterland. Det här vänder naturligtvis upp och ner på Poppers liv, och han får ett nytt perspektiv på jobb, familj och kärlek.

Filmens producenter tänkte nog att om man tar en nypa Liar Liar (1997) och en dos Ace Ventura (1994) så får man säkert en bra produkt. Resultatet är dock varken fågel (pingvin?) eller fisk, men ingen kalkon. Det är en helt okej familjefilm även om den vadar i ett hav av klichéer om kärnfamiljen och ”det viktiga” i livet. Dessvärre får man ofta intrycket av att Jim Carrey inte var upplagd för rollen som Popper, och han ser inte ut att gå in för det fullt ut, men emellanåt skymtar gamla goda takter. Tre stjärnor.

Poppers pingviner på Blu-ray är ett mycket bra köp. Man får både svenskt och engelskt tal med mycket bra ljud och bild, plus en uppsjö av extramaterial.

Karakter
Poppers pingviner

Fakta:

  • Regi: Mark Waters
  • Med: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll, Clark Gregg
  • Genre: Familj
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:34

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen