Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pojken med det tickande hjärtat

Blu-ray-recension

Briljant, vacker animering ackompanjerad av en osedvanligt originell, och gripande, historia.

Publicerad 2014-11-19 - 04:00
Pojken med det tickande hjärtat
Tor Aavatsmark

Den franska lilla pärlan Jack et la mécanique du coeur släpptes märkligt nog inte på bio i Skandinavien, men nu har den lyckligtvis kommit på Blu-ray. Med klar inspiration från både Roald Dahl och Tim Burton får vi följa den lille pojken Jack från hans födsel en iskall vintermorgon i Edinburgh. När hans mor nedkommer är det så kallt att hans hjärta har frusit till is, men det fixar den (milt sagt) excentriska barnmorskan genom att helt sonika skära ut hjärtat och stoppa i ett gökur. Stämningen är satt.

Barnmorskan blir Jacks mor och behandlar honom som sköraste porslin, instängd i huset. Han får aldrig bli upphetsad eller rädd, och minst av allt förälskad. När han till sist ska upptäcka världen utanför husets trygga väggar blir han omedelbart förälskad i en ung flicka – som han förlorar. Skolan är en enda lång mobbning, ska han någonsin få upprättelse?

De härliga karaktärerna och alla påhitt är som ett ymnighetshorn som kokar över av kreativitet, entusiasm och kärlek till filmmediet, se bara på alla otroliga tåg Jack åker. På sin resa runt Europa blir Jack vittne till alla teknologiska landvinningar som formar framtiden och träffar så småningom sin flicka igen.

Filmen är okonventionell, inte rädd för att chockera, och trollbinder oss. Sex solklara stjärnor.

Bildkvaliteten är genomgående mycket bra, men det saknas lite tryck i färgerna. Ljudspåret är däremot en katastrof av stora proportioner. Det går inte att välja originalspråk! En riktig miss av distributörerna Scanbox. Inget bonusmaterial.

knapp

Karakter
Pojken med det tickande hjärtat

Fakta:

  • Release: 1 oktober 2014
  • Regi: Stéphane Berla
  • Med: Mathias Malzieu, Olivia Ruiz, Grand Corps Malade, Jean Rochefort, Rossy de Palma, Babet
  • Genre: Drama
  • Land: Frankrike
  • År: 2013
  • Längd: 1:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen