Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Olive Kitteridge

HBO

Med hjälp av prisbelönta producenter och en imponerande skådespelarensemble har HBO lyckats göra en miniserie som definitivt lever upp till förväntningarna. Magisk underhållning rakt igenom som ger mersmak.

Publicerad 2014-11-21 - 04:00
Olive Kitteridge
Lorentz Celo

Olive Kitteridge är en berättelse om en tillsynes harmonisk och lugn småstad i New England, USA. Under ytan döljer sig dock en mängd tragiska förhållanden och händelser som vi får en inblick i genom den stränga och instabila men godhjärtade läraren Olive (Francis McDormand). Handlingen sträcker sig över 25 år och vi får också möta Olives man Henry (Richard Jenkins) och deras son Christopher (John Gallagher).

Miniserien bygger på Elizabeth Strouts Pulitzer-vinnande bok med samma namn och manus är författat av Janee Anderson och regisserat av Lisa Cholodenko (The Kids Are Alright). Olive Kitteridge har blivit en sagolik serie som imponerar storligen. Den genomsyras av en konstant oro och man vet aldrig vad man kan förvänta sig när handlingen fortskrider. Skådespeleriet är inget annat än fantastiskt och det luktar statyetter lång väg för både Francis McDormand och Richard Jenkins. Sex stjärnor.

Recensionsexemplaret var bara en DVD-demo och alltså ingen färdig produkt. Vi vet däremot att HBO levererar ljud och bild av toppkvalitet när Olive Kitteridge streamas från nätet.

Karakter
Olive Kitteridge

Fakta:

  • Release: 3 november 2014
  • Regi: Lisa Cholodenko
  • Med: Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray, John Gallagher, Peter Mullan, Rosemarie DeWitt
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 3:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen