Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Niceville

Blu-ray-recension

Vi befinner oss i djupaste södern, i Mississippi, i början av 1960-talet. I en tid med begynnande rasuppror får vi följa svarta kvinnor som arbetar som hemhjälp hos välbärgade förortsfamiljer.

Av / 2012-04-24 - 15:10
Niceville
Kristian Holen

Filmen baseras på Kathryn Stocketts bästsäljare där vi möter den muntra och empatiska Aibileen (Viola Davis) som är hemhjälp hos familjen Foote i rassegregerade Jackson. Hemmafruklubben styrs av den manipulerande och rakt igenom illvilliga Holly Holbrook som gör allt som står i hennes makt för att upprätthålla och stärka rasåtskillnaden. Men den nyutbildade journalistaspiranten Skeeter (Emma Stone) börjar ställa frågor i samhället och bestämmer sig för att intervjua alla dessa hemhjälpar och skriva en bok om dem.

Niceville har blivit en av årets stora oscarsfavoriter, och Emma Stones definitiva genombrott. Det har blivit ett starkt drama, men historien saknar dessvärre bett, och det hela blir för mjukt, förenklat och överdramatiserat – på gränsen till ytligt. Personerna är endimensionella och antingen goda eller onda stereotyper, så dryga två och en halv timme blir för mycket. Den är ett fascinerande drama om en (lyckligtvis) svunnen tid, med starkt skådespeleri – men den är ingen ny Purpurfärgen.

Inte mycket att klaga på, varken när det gäller bild- eller ljudkvaliteten, och en fascinerande bakomfilm, utelämnade scener och intervjuer stillar din nyfikenhet kring historien bakom filmen.

Karakter
Niceville

Fakta:

  • Regi: Tate Taylor
  • Med: Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Allison Janney
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 2:26

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen