Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Mandela – Vägen till frihet

Blu-ray-recension

Den legendariske sydafrikanen har uppmärksammats mycket under hela sitt liv. Nu, en kort tid efter hans död i december 2013, kommer filmen om Nelson Mandela. Resultatet är definitivt godkänt och det är viktigt att den otroliga historien berättas på nytt.

Publicerad 2014-08-11 - 04:00
Mandela – Vägen till frihet
Lorentz Celo

Filmen berättar historien om Nelson Mandelas (Idris Elba) äventyrliga resa från barndomen i en liten landsby, hans ungdom som boxningsentusiast med smak för kvinnor och bilar, den ambitiösa advokaten med känsla för rättvisa, den beväpnade frihetsaktivisten, fånge i 27 år på Robben Island innan blev frikänd och avskaffandet av apartheid, tills han 1994 blev president för Sydafrika.

Att återberätta en människa hela liv är inte lätt när det ska komprimeras ner till ett par timmars speltid på film. I synnerhet inte när personen har levt ett långt liv som innehåller många anmärkningsvärda händelser, både på det personliga planet och ur ett historiskt perspektiv. Mandela – Vägen till frihet lyckas på ett fint sätt och har fått med det viktigaste och berättar det på ett intelligent och bra sätt utan att ta för många omvägar. Idris Elba gör ett fenomenalt jobb som Mandela, även om han blir lite stel mot slutet. Själva produktionen är väl genomförd rent tekniskt. Fyra stjärnor.

Mandela – Vägen till frihet är ett bra köp på Blu-ray. Den innehåller en rad olika bakomfilmer och kommentatorsspår från regissör Justin Chadwick. Ljudspåret är starkt och lyfter filmen fint, medan bilden är både precis och behaglig och får maxbetyg!

https://www.youtube.com/watch?v=zLvt-mDhF3c

knapp

Karakter
Mandela – Vägen till frihet

Fakta:

  • Release: 28 maj 2014
  • Regi: Justin Chadwick
  • Med: Idris Elba, Naomie Harris, Robert Hobb, Fana Mokoena, Jamie Bartlett, Deon Lotz, Terry Pheto
  • Genre: Drama
  • Land: Storbritannien
  • År: 2013
  • Längd: 2:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen