Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Love and other drugs

Blu-ray anmeldelse

Att kombinera lätt komedi med drama brukar sällan bli särskilt lyckat, och ur den synvinkeln är Love and Other Drugs ett glädjande undantag.

Av / 2011-10-05 - 12:27
Love and other drugs
Tor Aavatsmark

Filmen ger en liten inblick i läkemedelsvärlden (där de 10 största företagen i USA omsätter mer än de andra 490 gör tillsammans!) och fokuserar mest på lanseringen av Viagra 1997, allt sett ur den käcke och framgångsrike pillertrillaren Jamies (Jake Gyllenhaal) perspektiv.

Jamie har bara två mål i livet: att ligga med så många kvinnor och att tjäna så mycket pengar som möjligt (i den ordningen). Hans ytliga liv får sig en knäck när han träffar Maggie (Anne Hathaway) som lider av Parkinsons och som är en konstnärssjäl som inte vill binda sig.

I den här genren kan man nästan alltid lista ut hela handlingen efter bara ett par minuter, men det gäller inte för Love and Other Drugs. Visst slutar allt någorlunda som man tror, men det händer en del oförutsett på vägen. Själva slutet är dock alldeles för sockersött och överdrivet. Att de båda får varandra är väl knappast en överraskning, men att de båda blir så himla mycket bättre människor på köpet är helt enkelt för mycket!

Filmen är kolossalt charmig, och det förstärks dessutom av ett bra samspel mellan Gyllenhaal och Hathaway. Fyra starka stjärnor!

Bra bild och ljud (DTS-HD). Bonusmaterialet utgörs av borttagna scener, en kort bakom­film och intervjuer med huvudrollsinnehavarna.

Karakter
Love and other drugs

Fakta:

  • Regi: Edward Zwick
  • Med: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad, Gabriel Macht
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2010
  • Längd: 1:52

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen