Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Lone Survivor

Blu-ray-recension

Lone Survivor bygger på en bok som är finansierad av det amerikanska försvaret och har Mark Wahlberg som både producent och protagonist. Resultatet är stenhård action utspädd med hundra megaton pompös patriotism.

Publicerad 2014-07-23 - 04:00
Lone Survivor
Lorentz Celo

Filmen bygger på den före detta soldaten Marcus Luttrell (Mark Wahlberg) och hans sanna historia om fyra marinsoldater som får i uppdrag att eliminera en talibangrupp i ett väldigt avlägset och farlig bergsområde i Afghanistan. Uppdraget går inte som det ska och de upptäcks av en liten grupp herdar – och händelsen får allvarliga konsekvenser.

Peter Berg (Hancock) har regisserat och har tveklöst ett bra grepp om actionscenerna. De är intensiva, realistiska och välgjorda med flera otroliga ögonblick och stunts. Däremot är framställningen av soldaterna och historien onyanserad och enormt generaliserande. Hela filmen känns som om en enda stor hyllning till Navy Seals och är ofta extremt pompös och klyschig. Märkligt att filmen inte är mer nedtonad i förhållande till boken, nu när den trots allt är finansierad av det amerikanska försvaret och skriven av en soldat? Hur som helst är detta mycket underhållande även om popcornen smakar lite beskt. Tre stjärnor.

För de som vill ha Lone Survivor på Blu-ray är det bara att köpa! Här finns massor av intressant extramaterial med information om bland annat de riktiga personerna bakom historien och den krävande filminspelningen. Och rent tekniskt är detta en uppenbarelse: perfekt bild och ett superstarkt ljudspår.

Karakter
Lone Survivor

Fakta:

  • Release: 11 juni
  • Regi: Peter Berg
  • Med: Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana, Alexander Ludwig
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 2:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen