Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Lockout

Blu-ray-recension

När en av manusförfattarna heter Luc Besson stiger förväntningarna. Inte för att han inte gjort skräp förut, utan för att också ligger bakom ett par briljanta filmer. Lockout tillhör dessvärre inte den senare kategorin.

Av / 2012-12-05 - 00:00
Lockout
Tor Aavatsmark

I den mycket underhållande Minority Report var alla skurkar instängda i små behållare, ett slags hypersömn, vilket är ett koncept som Lockout lånat. Men till skillnad från Minority Report befinner sig fängelset på en rymdstation – och presidentens dotter kommer på besök för att undersöka om fångarna tas väl om hand! Självfallet lyckas en av de mest beryktade fångarna rymma, starta ett uppror och hota presidentens dotter. Vem är rätt man för jobbet att undsätta henne? Guy Pearce!

Vi ska inte dra ut på det, detta är helt enkelt så korkat att det gör ont i själen! Guy Pearces försök att vara snabbkäftad och hårdför actionhjälte faller platt till marken, handlingen är pinsamt dålig och till och med de få actionscenerna kollapsar. Birollerna suger – bortsett från det lilla undantaget Peter Stormare. Manus, handling och repliker är pinsamt usla och trovärdigheten är under all kritik. Visst kan vi uppskatta en hjärndöd actionfilm med ytliga repliker, men då måste åtminstone actionscenerna vara bra – vilket de absolut inte är i Lockout. Filmen är inte ens spännande. Eller rolig. Detta är slöseri med tid från början till slut som inte ger något annat än huvudvärk.

Bilden är bra fast varierande, ljudet (DTS-HD) är mycket exakt och klart. Lyckligtvis inget bonusmaterial!

Karakter
Lockout

Fakta:

  • Release: 17 oktober 2012
  • Regi: James Mather
  • Med: Guy Pearce, Maggie Grace, Vincent Regan, Joseph Gulgin, Peter Stormare, Lennie James
  • Genre: Action
  • Land: UK
  • År: 2011
  • Längd: 1:39

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen