Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Locke

Blu-ray-recension

Ett starkt begränsat antal spelare och locations kan förenkla processen att förmedla en filmberättelse. Locke tar begränsningarna till det extrema och får ett godkänt resultat, men definitivt inte helt utan problem.

Publicerad 2014-09-23 - 11:07
Locke
Lorentz Celo

http://www.youtube.com/watch?v=xdaofZfgV_Q

Tom Hardy (Bronson, Lawless) spelar huvudrollen som Ivan Locke, en mycket hängiven och hårt arbetande familjeman. Kvällen före hans absolut största jobbutmaning är han tvungen att köra från sitt hem i Wales till London för att reda upp ett snedsteg från det förflutna. Under resans gång blir det många telefonsamtal som sakta men säkert hotar hela hans jobb, familj och liv.

Den Oscar-nominerade filmregissören och manusförfattaren Steven Knight (Hummingbird, Dirty Pretty Things) står för både manus och regi i denna modiga produktion. Alla nittio minuterna består av Tom Hardy som kör på motorvägen ensam samtidigt som han i stort sett pratar i telefon hela tiden. Handlingen är enkel, men tillräckligt intressant för att man ska hålla intresset uppe. Hardy visar ännu en gång att han är en väldigt duktig skådespelare och gör ett utmärkt jobb som den rejäle familjefadern med akuta problem. Locke fungerar som extremt kammarspel men blir tyvärr lite trist bitvis och är naturligtvis inte särskilt visuellt spännande. Hur som helst är det originellt, fascinerande och helt godkänt inom sina ramar. Fyra stjärnor.

Locke är inte speciellt uppseendeväckande på Blu-ray. Ljud och bild håller en god standard även om det begränsas av att allt är filmat i en mörk bil på kvällen och att dialogen i stort sett består av telefonsamtal. Det finns inte heller något extramaterial.

knapp

Karakter
Locke

Fakta:

  • Release: 10 september 2014
  • Regi: Steven Knight
  • Med: Tom Hardy, Ruth Wilson, Olivia Colman, Andrew Scott, Ben Daniels, Tom Holland
  • Genre: Drama
  • Land: UK
  • År: 2013
  • Längd: 1:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen