Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Kung Fu Panda 2

Blu-ray-recension

Av / 2012-01-26 - 14:30
Kung Fu Panda 2
Lorentz Celo

Det har gått tre år sedan Dreamworks charmade stora och små med den runda och klantiga pandan Po som lärde sig kung fu och blev utnämnd till drakmästare. I uppföljaren sätts både hans fysiska och mentala styrkor på prov av en äregirig påfågel.

Po och hans Fantastiska Fem måste ta i med hårdhandskarna när den onde Lord Chen vill utrota kung fu och ta över hela Kina med ett effektivt massförstörelsevapen. Po tvingas hitta sin inre frid för att bli tillräckligt stark och klara av utmaningen. Det innebär också att han tvingas göra upp med sitt förflutna, bland annat måste han acceptera att gåsen Ping inte är hans biologiska far.

Kung Fu Panda 2 gör som många andra uppföljare: den tar bekanta element från ettan och kör dem en vända till, men måste också kompensera för att handlingen är svagare. Det betyder att filmen innehåller massor av referenser till klassisk kampsport och slapstick-humor, vilket gör den lite tröttsam även om den är otroligt underhållande. Och rent tekniskt är animeringen tjusig, kulturskildringen fin och karaktärerna roliga. Med en mer fängslande historia och inte fullt lika påfrestande tempo så hade detta blivit väldigt bra. Fyra stjärnor.

BD-skivan är ett väldigt bra köp för Panda-fans. Massor av extramaterial som är både intressant och informativt, och både bilden och ljudet tillhör toppklassen. Särskilt ljudet (DTS-HD) som är fantastiskt!

Karakter
Kung Fu Panda 2

Fakta:

  • Regi: Jennifer Yuh
  • Med: Jack Black, Angelina Jolie, Jackie Chan, Dustin Hoffman, Seth Rogen, Gary Oldman
  • Genre: Familj
  • Land: USA   
  • År: 2011
  • Längd: 1:30

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen