Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Kung Caspian och skeppet Gryningen

The Chronicles of Narnia

Sedan Walt Disney kastat in handduken efter brist på biobesökare är det Fox som har rättigheterna till de återstående Narnia-filmerna. Men trots viss osäkerhet kring projektet präglas inte den tredje delen av sagan direkt av pengabrist! Tredje Narnia-filmen fortsätter att imponera, fast tyvärr är det inte historien som fängslar.

Av / 2011-06-06 - 12:54
Kung Caspian och skeppet Gryningen
Tor Aavatsmark

Medan Peter och Susan är i USA är Lucy och Edmund kvar hemma i England. De har långtråkigt och drömmer om Narnia medan de plågas av sin irriterande kusin Eustace. Men så plötsligt kallas de tillbaka till Narnia, denna gång för att besegra ondskan som samlats runt en ö (eller något i den stilen). De två yngsta syskonen Pevensie förenas med sina vänner i Narnia för att bekämpa den hotande ondskan, och det går bara att göra om alla tidigare riddares svärd samlas.

Den här filmen lider av ungefär samma sak som Harry Potter-filmerna gör: brist på en bra historia. Den första filmen hade magin och fördelen med att introducera publiken för det magiska landet, och den andra filmen var fullproppad med storslagna actionscener, men denna den tredje har svårigheter att engagera oss över huvud taget – och det är en bedrift när utgångspunkten är C.S.Lewis fantastiska äventyrsböcker.

Rent visuellt är filmerna bländande med sina storslagna scener och sin svepande kamera och sömlösa CGI-effekter. Vi får också en god portion humor (inte minst från musen Reepicheep), action, äventyr och ett ganska så mörkt slut. Allt är snyggt och läckert, men saknar dessvärre substans. Och det trots att barnen gör sina bästa roller hittills, särskilt Georgie Henly som den driftiga Lucy.

Detta är inte på något sätt en dålig film, och de som gillar serien blir inte besvikna den här gången heller, men några nya fans får nog inte Narnia-serien.

Både bilden och ljudet förtjänar högsta betyg. Osedvanligt skarp bild och bländande klara färger och hög kontrast. BD-skivan är full av bonusmaterial: trailer, borttagna scener, musikvideo och en rad minidokumentärer. Men Fox blåser oss på en 3D-version av filmen!

Karakter
Kung Caspian och skeppet Gryningen

Fakta:

  • Regi: Michael Apted
  • Med: Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes, Will Poulter, Tilda Swinton
  • Genre: Äventyr
  • Land: USA
  • År: 2010
  • Längd: 1:53

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen