Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jupiter Ascending 3D

Blu-ray-recension

Ännu en kalkonfilm från Wachowski-syskonen som är rena kraschlandningen.

Publicerad 2015-07-22 - 11:45
Jupiter Ascending 3D
Tor Aavatsmark

Om du (av någon outgrundlig anledning) vill se Channing Tatum som löjlig ”faun” riva av den ena mer hopplösa och töntiga repliken efter den andra och är ett stort fan av innehållslös action med ”spektakulära” (uttröttande) scener och en historia som är avsedd för dagisbarn, då – men bara då – ska du absolut se syskonen Wachowskis (Matrix-trilogin) senaste kalkonfilm.

I en blandning av Babylon 5, Star Trek och Narnia får vi bevittna en såpopera med stora effekter och spektakulära kostymer, tyvärr har Wachowskis, som står för både manus och regi, fullständigt glömt att skriva en bra och fängslande historia i denna uppblåsta rymdopera. Allt känns som ett kallt och ointressant datorspel, med en lövtunn historia om jakten på evigt liv och ungdomlig skönhet.

JUPITER ASCENDING

Vi nästan vrider oss i plågor i fåtöljen när vi ser hur Mila Kunis har gått från Black Swan till att leverera dialog som hon gör i Jupiter Ascending. Det mest tragiska är kanske hur löjligt hjälplös och ynklig ”Drottningen av universum” (Kunis) framställs. Utan sin ”riddare i skinande rustning” är hon handlingsförlamad och kan inte styra någonting alls.

JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING
<
>

Mot slutet kommer de till och med dragande med patetisk kvasikritik mot samhället vi lever i – vi skall vara nöjda och tacksamma för hur vi har det. Vi tror vi spyr! Möjligtvis går detta hem hos de allra mest infantila, alla vi andra ska verkligen undvika det. Två trådsmala stjärnor. Kan inte någon sätta stopp för Wachowskis omfattande kalkonproduktion snart? Nej, vill du se bra och rolig sciencefiction så titta hellre på den virila och otroligt originella Guardians of the Galaxy!

Det omgärdande ljudspåret (Dolby Atmos) håller toppkvalitet i såväl dialog som galaktiska explosioner. Bildkvaliteten i 3D är mycket bra, men saknar lite skärpa och djup. Bonusmaterialet utgörs av sju korta minidokumentärer.

Karakter
Jupiter Ascending 3D

Fakta:

  • Release: 29 juni 2015
  • Regi: Andy Wachowski
  • Med: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Christina Cole
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen