: Jupiter Ascending 3D

Blu-ray-recension

Ännu en kalkonfilm från Wachowski-syskonen som är rena kraschlandningen.
Karakter
Sci-Fi
Jupiter Ascending 3D
Annons
Annons
forfatter

Om du (av någon outgrundlig anledning) vill se Channing Tatum som löjlig ”faun” riva av den ena mer hopplösa och töntiga repliken efter den andra och är ett stort fan av innehållslös action med ”spektakulära” (uttröttande) scener och en historia som är avsedd för dagisbarn, då – men bara då – ska du absolut se syskonen Wachowskis (Matrix-trilogin) senaste kalkonfilm.

I en blandning av Babylon 5, Star Trek och Narnia får vi bevittna en såpopera med stora effekter och spektakulära kostymer, tyvärr har Wachowskis, som står för både manus och regi, fullständigt glömt att skriva en bra och fängslande historia i denna uppblåsta rymdopera. Allt känns som ett kallt och ointressant datorspel, med en lövtunn historia om jakten på evigt liv och ungdomlig skönhet.

JUPITER ASCENDING

Vi nästan vrider oss i plågor i fåtöljen när vi ser hur Mila Kunis har gått från Black Swan till att leverera dialog som hon gör i Jupiter Ascending. Det mest tragiska är kanske hur löjligt hjälplös och ynklig ”Drottningen av universum” (Kunis) framställs. Utan sin ”riddare i skinande rustning” är hon handlingsförlamad och kan inte styra någonting alls.

Annons
JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING JUPITER ASCENDING
<
>

Mot slutet kommer de till och med dragande med patetisk kvasikritik mot samhället vi lever i – vi skall vara nöjda och tacksamma för hur vi har det. Vi tror vi spyr! Möjligtvis går detta hem hos de allra mest infantila, alla vi andra ska verkligen undvika det. Två trådsmala stjärnor. Kan inte någon sätta stopp för Wachowskis omfattande kalkonproduktion snart? Nej, vill du se bra och rolig sciencefiction så titta hellre på den virila och otroligt originella Guardians of the Galaxy!

Det omgärdande ljudspåret (Dolby Atmos) håller toppkvalitet i såväl dialog som galaktiska explosioner. Bildkvaliteten i 3D är mycket bra, men saknar lite skärpa och djup. Bonusmaterialet utgörs av sju korta minidokumentärer.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 29 juni 2015
  • Regi: Andy Wachowski
  • Med: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Douglas Booth, Tuppence Middleton, Christina Cole
  • Genre: Sci-Fi
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:07
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Annons
Annons

Läs också

Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Starka kvinnor med högst personliga problem är den drivande kraften i detta starka Netflix-drama.