Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Recension Jolt

Adrenalindriven actionhjältinna

Kate Beckinsale bevisar än en gång att hon kan sina action-moves.
Karakter
Action
Jolt

Prime Video fortsätter att erbjuda alla sina streamingabonnenter regelrätta actionfilmer- men den här gången lyckas de inte riktigt.

Som en kvinnlig version av Clive Owens «Smith» i den ökända och mycket politiskt inkorrekta, Shoot ‘Em Up får vi se en extravagant version av en femme fatale i form av Kate Beckinsale – en kvinna som verkligen ger igen tusenfalt.

Lindy (Beckinsale) lider av en neurologisk störning och är utåtagerande. En slags kroppslig form av tourettes. Hennes ilska är mest riktad mot mansgrisar eller helt  allmänt till människor av motsatt kön.

Hennes psykiater/terapeut (Stanley Tucci) har gett henne en specialdesignad väst, full av elektroder som ger hennes kropp en kraftig stöt (jolt) när «lusten» att slå ner en skitstövel dyker upp, så att de mordiska impulserna kan hållas i schack.

Saker eskalerar utom kontroll när Lindy förälskar sig i en man (David Bradley), som redan efter bara några dagars bekantskap faller för döden. Således börjar hon den obevekliga och hämndlystna jakten på hans mördare. I kölvattnet följer två hopplösa poliser, som förföljer henne som deras huvudmisstänkta.

Annons

“Are you looking for trouble?” Kate Beckinsale, “Jolt” (Foto: Prime Video)

Jolt är en film som absolut behärskar sina väl koreograferade actionscener, men som tyvärr helt saknar själ och engagemang. Beckinsale har i många filmer (Underworld) visat att hon inte är en nybörjare när det gäller avancerad actionakrobatik. Det är inte heller något fel med hennes jargong eller hennes tuffa attityd.

Däremot är en väsentlig handling praktiskt taget helt frånvarande och karaktärerna verkar som tomma själar med ganska tvivelaktiga/oinspirerade dialoger.Hela motivet för manuset verkar vara att få in så många nacksving och actionstunts som möjligt där Lindy får slå skiten ur outhärdliga män och läxa upp dem.

Att det är en kvinnlig regissör får du tolka hur du vill – vi vill inte baktala henne. Nä, här tror vi att det är Amazons algoritmer som har legat till grund för manuskriptet och filmen – ge folket vad de vill ha!

DSC01903.ARW Jolt_4
<
>
Jolt (Foto: Prime Video)

Du kommer att bli underhållen av en genomgripande vacker, kvick och pungsparkande Beckinsale; men det i sig ger tyvärr inte mer än en svag tillfredsställelse. Det roligast är faktiskt när David Bradley (förevigad i Games of Thrones «Red Wedding») får briljera med sin spydiga galla. Tre starka stjärnor för en film som du kan se om du inte hittar något annat att fördriva tiden med en varm sommarkväll.

Annons

Jolt (Foto: Prime Video)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Fakta
 • Prime Video
 • Release: 23 juli 2021
 • Regi: Tanya Wexler
 • Med: Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Jai Courtney, Bobby Cannavale, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:31 timmar
 • Karaktär: 3
IMDB Rating
Jolt (2021) Action, Comedy | 23 July 2021 (USA)
Summary: A bouncer with a slightly murderous anger-management problem that she controls with the help of an electrode-lined vest she uses to shock herself back to normalcy whenever she gets ... See full summary »
Countries: USALanguages: English
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 Comment

 1. Micael

  2021-08-06 at 09:42

  jag gillar vanligtvis action och hennes vampyr filmer men denna är rena skräpet . b++ film .
  Undvik .

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.