Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Jolt

Adrenalindriven actionhjältinna

Kate Beckinsale bevisar än en gång att hon kan sina action-moves.

Av / 2021-07-23 - 12:05
Jolt
Tor Aavatsmark

Prime Video fortsätter att erbjuda alla sina streamingabonnenter regelrätta actionfilmer- men den här gången lyckas de inte riktigt.

Som en kvinnlig version av Clive Owens «Smith» i den ökända och mycket politiskt inkorrekta, Shoot ‘Em Up får vi se en extravagant version av en femme fatale i form av Kate Beckinsale – en kvinna som verkligen ger igen tusenfalt.

Lindy (Beckinsale) lider av en neurologisk störning och är utåtagerande. En slags kroppslig form av tourettes. Hennes ilska är mest riktad mot mansgrisar eller helt  allmänt till människor av motsatt kön.

Hennes psykiater/terapeut (Stanley Tucci) har gett henne en specialdesignad väst, full av elektroder som ger hennes kropp en kraftig stöt (jolt) när «lusten» att slå ner en skitstövel dyker upp, så att de mordiska impulserna kan hållas i schack.

Saker eskalerar utom kontroll när Lindy förälskar sig i en man (David Bradley), som redan efter bara några dagars bekantskap faller för döden. Således börjar hon den obevekliga och hämndlystna jakten på hans mördare. I kölvattnet följer två hopplösa poliser, som förföljer henne som deras huvudmisstänkta.

”Are you looking for trouble?” Kate Beckinsale, ”Jolt” (Foto: Prime Video)

Jolt är en film som absolut behärskar sina väl koreograferade actionscener, men som tyvärr helt saknar själ och engagemang. Beckinsale har i många filmer (Underworld) visat att hon inte är en nybörjare när det gäller avancerad actionakrobatik. Det är inte heller något fel med hennes jargong eller hennes tuffa attityd.

Däremot är en väsentlig handling praktiskt taget helt frånvarande och karaktärerna verkar som tomma själar med ganska tvivelaktiga/oinspirerade dialoger.Hela motivet för manuset verkar vara att få in så många nacksving och actionstunts som möjligt där Lindy får slå skiten ur outhärdliga män och läxa upp dem.

Att det är en kvinnlig regissör får du tolka hur du vill – vi vill inte baktala henne. Nä, här tror vi att det är Amazons algoritmer som har legat till grund för manuskriptet och filmen – ge folket vad de vill ha!

DSC01903.ARW Jolt_4
<
>
Jolt (Foto: Prime Video)

Du kommer att bli underhållen av en genomgripande vacker, kvick och pungsparkande Beckinsale; men det i sig ger tyvärr inte mer än en svag tillfredsställelse. Det roligast är faktiskt när David Bradley (förevigad i Games of Thrones «Red Wedding») får briljera med sin spydiga galla. Tre starka stjärnor för en film som du kan se om du inte hittar något annat att fördriva tiden med en varm sommarkväll.

Jolt (Foto: Prime Video)
Karakter
Jolt

Fakta:

 • Prime Video
 • Release: 23 juli 2021
 • Regi: Tanya Wexler
 • Med: Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Jai Courtney, Bobby Cannavale, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:31 timmar
 • Karaktär: 3

1 reaktion på ”Jolt”

 1. jag gillar vanligtvis action och hennes vampyr filmer men denna är rena skräpet . b++ film .
  Undvik .

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen