TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Jolt

Adrenalindriven actionhjältinna

Kate Beckinsale bevisar än en gång att hon kan sina action-moves.

forfatter
Publicerad 2021-07-23 - 12:05
Karakter
Action
Jolt

Prime Video fortsätter att erbjuda alla sina streamingabonnenter regelrätta actionfilmer- men den här gången lyckas de inte riktigt.

Som en kvinnlig version av Clive Owens «Smith» i den ökända och mycket politiskt inkorrekta, Shoot ‘Em Up får vi se en extravagant version av en femme fatale i form av Kate Beckinsale – en kvinna som verkligen ger igen tusenfalt.

Lindy (Beckinsale) lider av en neurologisk störning och är utåtagerande. En slags kroppslig form av tourettes. Hennes ilska är mest riktad mot mansgrisar eller helt  allmänt till människor av motsatt kön.

Hennes psykiater/terapeut (Stanley Tucci) har gett henne en specialdesignad väst, full av elektroder som ger hennes kropp en kraftig stöt (jolt) när «lusten» att slå ner en skitstövel dyker upp, så att de mordiska impulserna kan hållas i schack.

Saker eskalerar utom kontroll när Lindy förälskar sig i en man (David Bradley), som redan efter bara några dagars bekantskap faller för döden. Således börjar hon den obevekliga och hämndlystna jakten på hans mördare. I kölvattnet följer två hopplösa poliser, som förföljer henne som deras huvudmisstänkta.

”Are you looking for trouble?” Kate Beckinsale, ”Jolt” (Foto: Prime Video)

Jolt är en film som absolut behärskar sina väl koreograferade actionscener, men som tyvärr helt saknar själ och engagemang. Beckinsale har i många filmer (Underworld) visat att hon inte är en nybörjare när det gäller avancerad actionakrobatik. Det är inte heller något fel med hennes jargong eller hennes tuffa attityd.

Däremot är en väsentlig handling praktiskt taget helt frånvarande och karaktärerna verkar som tomma själar med ganska tvivelaktiga/oinspirerade dialoger.Hela motivet för manuset verkar vara att få in så många nacksving och actionstunts som möjligt där Lindy får slå skiten ur outhärdliga män och läxa upp dem.

Att det är en kvinnlig regissör får du tolka hur du vill – vi vill inte baktala henne. Nä, här tror vi att det är Amazons algoritmer som har legat till grund för manuskriptet och filmen – ge folket vad de vill ha!

DSC01903.ARW Jolt_4
<
>
Jolt (Foto: Prime Video)

Du kommer att bli underhållen av en genomgripande vacker, kvick och pungsparkande Beckinsale; men det i sig ger tyvärr inte mer än en svag tillfredsställelse. Det roligast är faktiskt när David Bradley (förevigad i Games of Thrones «Red Wedding») får briljera med sin spydiga galla. Tre starka stjärnor för en film som du kan se om du inte hittar något annat att fördriva tiden med en varm sommarkväll.

Jolt (Foto: Prime Video)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Prime Video
 • Release: 23 juli 2021
 • Regi: Tanya Wexler
 • Med: Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Jai Courtney, Bobby Cannavale, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 1:31 timmar
 • Karaktär: 3
IMDB Rating
Jolt Action, Comedy, Crime, Thriller | July 23, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

jag gillar vanligtvis action och hennes vampyr filmer men denna är rena skräpet . b++ film .
Undvik .

Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend