Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Hummingbird

Blu-ray-recension

Jason Statham har nästan blivit synonymt med tuffa actionfilmer som ofta går direkt till hyr- och köpfilm. Hummingbird försöker vara en mer ”riktig” film men anstränger sig tyvärr för mycket och hamnar i ingenmansland.

Av / 2013-10-23 - 06:00
Hummingbird
Lorentz Celo

Joey Jones (Statham) är en traumatiserad krigsveteran som lider av sviterna efter ett helvete i Afghanistan. Han lever mer eller mindre som uteliggare på Londons gator men klarar sig tack vare sina fysiska färdigheter. När hans gravida flickvän blir mördad använder han all sin kunskap och alla sina kontakter i den undre världen för att hämnas.

Hummingbird är regidebut för den oscarsnominerade manusförfattaren Steven Knight. Filmen börjar lovande med ett spännande och intressant grepp som nästan påminner om komplex neo-noir. I takt med att handlingen nystas upp förvandlas den dock alltmer till en högst ordinär actionthriller, även om den är kryddad med nunnor och syndaförlåtelse. Knight trasslar in sig i ett grötig berättande som bitvis blir både trist och intetsägande. Det hade faktiskt varit bättre med gammal hederlig Statham-action – även om herr Statham faktiskt gör ett riktigt stabilt intryck.

Recensionsexemplaret (via strömning) håller dessvärre en ytterst låg teknisk standard, vilket också förstör helhetsintrycket. Det finns inget extramaterial och både bilden och ljudet ligger en bra bit under BD-kvalitet.

knapp

Karakter
Hummingbird

Fakta:

  • Release: 25 september 2013
  • Regi: Steven Knight
  • Med: Jason Statham, Dai Bradley, Agata Buzek, Siobhan Hewlett, Lee Asquith-Coe, Vicky McClure
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1,40

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen