Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Grandma

Blu-ray-recension

Oscarsnominerade Lily Tomlin visar musklerna på flera olika sätt i indie-filmen Grandma. Man måste fråga hur det kommer sig att det var 28 år sedan hon hade en huvudroll senast?

Publicerad 2016-03-16 - 04:00
Grandma
Lorentz Celo

Artonåriga Sage (Julia Garner) är i desperat behov av pengar för att avsluta en oönskad graviditet på en privat klinik. Av rädsla för sin stränga mamma (Marcia Gay Harden) provar hon lyckan hos sin excentriska farmor Ellie (Lily Tomlin).

Ellie är en lesbisk och före detta känd poet som tyvärr har lite problem med ekonomin och med sitt förhållande med den betydligt yngre Olivia (Judy Greer). Trots detta är hon fast besluten att hjälpa sitt barnbarn och tillsammans ger de sig av på en liten resa i hennes gamla Dodge för att samla ihop pengar.

Grandma
Grandma

Även om Lily Tomlin inte har synts som skådespelare på många år så har hon varit mycket aktiv. Hon har dock inte har spelat huvudrollen i någon långfilm på nästan 30 år, och det är lite synd. Tomlin, som belönades med en Golden Globe-nominering för sin roll som farmor Ellie, gör ett enastående jobb i Grandma, som är regisserad av Paul Weitz (About a Boy, 2002). Filmen tar upp viktiga teman mellan generationer som förmedlas på ett bra sätt. Även om den ibland kan vara lite tröttsam och ibland tar ett par genvägar så är den en välfungerande och charmig liten film. Fyra stjärnor.

Grandma
Grandma

Grandma presenteras bra på Blu-ray. Den har en tjusig bild och ett starkt ljudspår samt en lagom dos extramaterial.

Grandma
Grandma

Karakter
Grandma

Fakta:

  • Release: 14 mars 2016
  • Regi: Paul Weitz
  • Med: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Judy Greer, Laverne Cox, Sam Elliot
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 1:19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen