Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Blu-ray anmeldelse

Även om kritikerna gick hårt åt Ghost Rider från 2007 så blev den en ekonomisk framgång. Det här försöker man nu upprepa med en uppföljare som håller hög teknisk standard men som dessvärre har en bitter eftersmak av härsken kalkon.

Av / 2012-08-17 - 00:00
Ghost Rider: Spirit of Vengeance
Lorentz Celo

Motorcyklisten Johnny Blaze ( Nicolas Cage) har dragit sig tillbaka till en avlägsen plats i Östeuropa för att hans alter ego, Ghost Rider, inte ska skada någon. En dag söker en munk från en mystisk sekt upp honom och vill ha hjälp med att skydda en ung kille som Djävulen har storslagna planer för. Blaze tvekar inför uppdraget men tackar ja när munken berättar att han kan slippa ifrån sin förbannelse om han lyckas.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance är fullmatad med imponerande specialeffekter som dominerar filmen så till den milda grad att det inte blir plats för mycket annat. Självklart finns det vissa scener och små detaljer som underhåller men det är sällan man stöter på en såhär pass själlös film. Manuset är bedrövligt och karaktärerna tomma. Det allra värsta är Cages fruktansvärt dåliga prestation. Den en gång stora skådespelaren skriker, brölar och spelar över i nittio långa minuter, med blankpolerat överdrivet slammer som inte har någon mening eller förmedlar någon historia. Två trista stjärnor.

Om någon av någon anledning skulle frestas att införskaffa filmen så är BD:n ett bra köp. Man får ett – troligtvis mödosamt framtaget – extramaterial, och både ljud och bild är väldigt bra!

Karakter
Ghost Rider: Spirit of Vengeance

Fakta:

  • Release: 27 juni 2012
  • Regi: Mark Neveldine
  • Med: Nicolas Cage, Idris Elba, Ciarán Hinds, Johnny Whitworth, Violante Placido, Christopher Lambert
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:35

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen