Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Friends with Benefits

Blu-ray-recension

Friends with Benefits krossar varenda ruta i det berömda glashuset. Det är svårt att göra en film som förlöjligar en genre, samtidigt som den kräver att publiken ska ta den på allvar.

Av / 2012-04-26 - 15:13
Friends with Benefits
Kristian Holen

Dylan (Timberlake) är en eftertraktad man i förlagsbranschen och jobbar i Los Angeles när han rekryteras till New York av headhuntern Jamie (Kunis). De är båda färdiga med sina tidigare förhållanden och har bestämt sig för att hålla klichéer om kärlek och romantik på behörigt avstånd. De utvecklar en fin vänskap men bestämmer sig en kväll för att testa att ha ett rent fysiskt förhållande utan några känslor eller förpliktelser. Det blir självklart inte lätt, och Dylan och Jamie rusar rakt in i den romantiska komedins stereotypa värld.

Friends with Benefits är inte en fullständigt hopplös rulle. Timberlake och Kunis har en helt okej kemi och både observationsförmåga och replikväxlingar sitter hyfsat bra. Filmens stora problem ligger i att den försöker vara något annat än andra romantiska komedier genom att medvetet referera till genren, samtidigt som den gradvis glider över i den kliché den vill parodiera. Det här gör filmen förvånansvärt förutsägbar. Helt okej underhållning för genren – men man glömmer den lätt. Tre stjärnor.

Den är inte helt värdelös som Blu-ray-investering – man får en hel del bra extramaterial, fint ljud och en mycket bra bild.

Karakter
Friends with Benefits

Fakta:

  • Regi: Will Gluck
  • Med: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Woody Harrelson, Bryan Greenberg
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:49

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen