Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

: Fear the Walking Dead, säsong 1

HBO Nordic

TV-serien The Walking Dead har varit en enorm succé ända sedan den började 2010 och nu i oktober är allt dukat för en sjätte säsong med dreglande zombies. I efterdyningarna av detta kommer det en spinoff som handlar om tiden före apokalypsen. Förväntningarna har varit stora och kanske får alla fans precis vad de har väntat på?

Publicerad 2015-09-24 - 07:55
Fear the Walking Dead, säsong 1
Lorentz Celo

Filmer och TV-serier om levande döda har varit extremt populära i många år och The Walking Dead har fått en stor anhängarskara som trofast hänger med. Med en kräsen publik och ständiga krav på nymodigheter är det kanske inte så konstigt att tanken på ett nytt koncept väcktes? Suget efter nytt blod bekräftades mycket riktigt när pilotavsnittet av Fear the Walking Dead hade premiär på amerikansk TV i augusti. Det slog nämligen nytt rekord när fler än tio miljoner bänkade sig för att bevittna alltihop.

Serien berättar om en dysfunktionell familj i Los Angeles som består av frånskilda föräldrar, frustrerade barn och en son med narkotikaproblem, som alla måste hålla ihop när de inser att något farligt håller på att hända. Det går rykten om ett farligt virus som gör människor våldsamma och nyheter sprids på internet om en eventuell domedag. Regeringen försöker hålla situationen under kontroll samtidigt som delar av befolkningen börjar förbereda sig för den osäkra tid som närmar sig.

Fear the Walking Dead - sesong 1_11

Recensionen bygger på de två första avsnitten av sammanlagt sex och en andra säsong är redan planerad. Det första avsnittet ägnar mest tid åt att presentera de olika karaktärerna och förutsättningarna verkar ganska bra, med ett rejält gäng olika roller som gestaltas tillräckligt bra av skådespelarna. Det ödslas inte speciellt mycket tid på harmoni, vi presenteras ganska så snabbt för ondskan. Andra avsnittet eskalerar snabbt till en mer kaotisk situation när familjen splittras på olika ställen i staden och en gemensam flykt till öknen planeras.

Fear the Walking Dead innehåller inga större överraskningar. Produktionsbolaget AMC har satsat på säkra kort och levererar precis som förväntat en konventionell berättelse inom genren och tar till alla kända knep. En splittrad familj med svår framtid, en förvirrad son som ändå inser vad som håller på att hända, en fars svåra relation med sin andra son och en vacker dotter som måste visa styrka när det gäller. Hur som helst är detta helt godkänd underhållning och spänningen går inte att klaga på.

Fear the Walking Dead - sesong 1_10 Fear the Walking Dead - sesong 1_9 Fear the Walking Dead - sesong 1_8 Fear the Walking Dead - sesong 1_7 Fear the Walking Dead - sesong 1_6 Fear the Walking Dead - sesong 1_5 Fear the Walking Dead - sesong 1_4 Fear the Walking Dead - sesong 1_2
<
>

Den tekniska produktionen håller en god standard och även om serien inte känns särskilt nydanande så kan den absolut fungera för nya tittare, och den är helt säkert mer än godkänd för de som redan är fans. Fyra stjärnor.
Den nya början på zombie-apokalypsen går att strömma på HBO Nordic. Både bilden och ljudet håller mycket hög kvalitet, även om det emellanåt syns lite digitalbrus och svag svärta i alla de mörka scenerna.

Karakter
Fear the Walking Dead, säsong 1

Fakta:

  • Release: 24 augusti 2015
  • Regi: Robert Kirkaman, Dave Erickson
  • Med: Mercedes Mason, Rubén Blades, Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Elizabeth Rodriguez
  • Genre: Rysare
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 5:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen