: Fear the Walking Dead, säsong 1

HBO Nordic

TV-serien The Walking Dead har varit en enorm succé ända sedan den började 2010 och nu i oktober är allt dukat för en sjätte säsong med dreglande zombies. I efterdyningarna av detta kommer det en spinoff som handlar om tiden före apokalypsen. Förväntningarna har varit stora och kanske får alla fans precis vad de har väntat på?
Karakter
Rysare
Fear the Walking Dead, säsong 1
Annons
Annons
forfatter

Filmer och TV-serier om levande döda har varit extremt populära i många år och The Walking Dead har fått en stor anhängarskara som trofast hänger med. Med en kräsen publik och ständiga krav på nymodigheter är det kanske inte så konstigt att tanken på ett nytt koncept väcktes? Suget efter nytt blod bekräftades mycket riktigt när pilotavsnittet av Fear the Walking Dead hade premiär på amerikansk TV i augusti. Det slog nämligen nytt rekord när fler än tio miljoner bänkade sig för att bevittna alltihop.

Serien berättar om en dysfunktionell familj i Los Angeles som består av frånskilda föräldrar, frustrerade barn och en son med narkotikaproblem, som alla måste hålla ihop när de inser att något farligt håller på att hända. Det går rykten om ett farligt virus som gör människor våldsamma och nyheter sprids på internet om en eventuell domedag. Regeringen försöker hålla situationen under kontroll samtidigt som delar av befolkningen börjar förbereda sig för den osäkra tid som närmar sig.

Fear the Walking Dead - sesong 1_11

Recensionen bygger på de två första avsnitten av sammanlagt sex och en andra säsong är redan planerad. Det första avsnittet ägnar mest tid åt att presentera de olika karaktärerna och förutsättningarna verkar ganska bra, med ett rejält gäng olika roller som gestaltas tillräckligt bra av skådespelarna. Det ödslas inte speciellt mycket tid på harmoni, vi presenteras ganska så snabbt för ondskan. Andra avsnittet eskalerar snabbt till en mer kaotisk situation när familjen splittras på olika ställen i staden och en gemensam flykt till öknen planeras.

Annons

Fear the Walking Dead innehåller inga större överraskningar. Produktionsbolaget AMC har satsat på säkra kort och levererar precis som förväntat en konventionell berättelse inom genren och tar till alla kända knep. En splittrad familj med svår framtid, en förvirrad son som ändå inser vad som håller på att hända, en fars svåra relation med sin andra son och en vacker dotter som måste visa styrka när det gäller. Hur som helst är detta helt godkänd underhållning och spänningen går inte att klaga på.

Fear the Walking Dead - sesong 1_10 Fear the Walking Dead - sesong 1_9 Fear the Walking Dead - sesong 1_8 Fear the Walking Dead - sesong 1_7 Fear the Walking Dead - sesong 1_6 Fear the Walking Dead - sesong 1_5 Fear the Walking Dead - sesong 1_4 Fear the Walking Dead - sesong 1_2
<
>

Den tekniska produktionen håller en god standard och även om serien inte känns särskilt nydanande så kan den absolut fungera för nya tittare, och den är helt säkert mer än godkänd för de som redan är fans. Fyra stjärnor.
Den nya början på zombie-apokalypsen går att strömma på HBO Nordic. Både bilden och ljudet håller mycket hög kvalitet, även om det emellanåt syns lite digitalbrus och svag svärta i alla de mörka scenerna.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 24 augusti 2015
  • Regi: Robert Kirkaman, Dave Erickson
  • Med: Mercedes Mason, Rubén Blades, Kim Dickens, Cliff Curtis, Frank Dillane, Alycia Debnam-Carey, Elizabeth Rodriguez
  • Genre: Rysare
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 5:00
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.
Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.