Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Farväl till maffian

Blu-ray-recension

Den gamle storheten Luc Besson har visat prov på storhet både som producent och manusförfattare, men uppvisar klara tecken på att han inte längre klarar rollen som regissör särskilt bra. Farväl till maffian är en förvånansvärt svag film som visar att en god idé på papperet inte nödvändigtvis behöver betyda att slutprodukten blir bra.

Av / 2014-05-11 - 06:00
Farväl till maffian
Lorentz Celo

Farväl till maffian berättar historien om familjen Manzoni, en ökänd maffiaklan som har flyttat till Normandie som en del av ett vittnesskyddsprogram. De går nu under familjenamnet Blake, med pappa Fred (De Niro), mamma Maggie (Pfeiffer) och barnen Belle och Warren. Det visar sig att det är svårt att anpassa sig till kulturen på den franska landsbygden, och sakta men säkert börjar familjen lösa problem på sitt gamla vanliga sätt.

Manus bygger på en roman av T. Benacquista och är författat av Luc Besson och Michael Caleo. Filmen är ett skolexempel på hur svårt det kan vara att göra en bra film av en bok. Karaktärerna och handlingen finns där, men förmedlas inte på ett tillräckligt bra sätt. Vi blir inte bekanta med persongalleriet och begriper oss inte på deras motiv eller beteende. Det leder till en osammanhängande och bitvis oinspirerande och tråkig smörja. Besson lyckas inte hitta rätt stil åt filmen och låter en underfundig och mörk komedi glida över i en tom våldsorgie som aldrig lyfter. Rollistan är imponerande men så som de behandlas här blir skådespelarna ”pärlor för svin”. Stor besvikelse. Två stjärnor.

Om man av en eller annan anledning vill ha Farväl till maffian på blu-ray så får man en mycket bra bild och ett stabilt ljudspår (nästan full pott) samt ett par lättglömda bakomfilmer.

http://www.youtube.com/watch?v=nwZNypYmPFE

Karakter
Farväl till maffian

Fakta:

  • Release: 26 mars
  • Regi: Luc Besson
  • Med: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Dianna Agron, Dominic Chianese, Vincent Pastore
  • Genre: Action
  • Land: USA/Frankrike
  • År: 2013
  • Längd: 1:50

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen