Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Every Day

Blu-ray-recension

En romantisk komedi om livet och kärleken, står det på omslaget till Every Day.

Av / 2011-10-04 - 12:25
Every Day
Lorentz Celo

Det är en sanning med modifikation, visserligen handlar den bland annat om livet och kärleken, men det är ingen romantisk komedi – snarare ett fint drama som säkert kommer att beskådas av alltför få.

Filmen är regisserad av Richard Levine, som bland annat gjort flera avsnitt av Nip/Tuck, och handlar om äkta paret Ned (Liev Schreiber) och Jeannie (Helen Hunt) som varit gifta i nästan 20 år. Deras liv går på rutin och har sina smärre problem, men allt tar skruv när Jeannies sjuka pappa (Brian Dennehy) flyttar in. Han behöver extremt mycket uppmärksamhet vilket leder till att Ned känner sig försummad. Han jobbar som manusförfattare för en TV-serie och blir lockad att vänsterprassla när han måste jobba övertid med en levnadsglad och flörtande kollega. Ned plågas också av att en av hans söner är homosexuell.

Every Day är ett lågmält och välspelat drama som inte skriker efter uppmärksamhet men som verkligen förtjänar att bli uppmärksammat. Skådespelarna gör fenomenala insatser och filmen tar upp enkla men viktiga teman. Det bästa med filmen är att den inte försöker chockera eller vara sensationell, den berättar bara en enkel historia på ett bra sätt, med stor insikt och intelligens. Fyra stjärnor.

Även om handlingen är fin är detta inte något fynd för filmsamlingen. Extramaterial saknas och det audiovisuella skämmer inte direkt bort dina sinnen.

Karakter
Every Day

Fakta:

  • Regi: Richard Levine
  • Med: Liev Schreiber, Helen Hunt, Carla Gugino, Eddie Izzard, Brian Dennehy
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2010
  • Längd: 1:33

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen