Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: En labyrint av lögner

Blu-ray-recension

Tysklands dåliga samvete efter synderna som begicks under andra världskriget har bestått ända fram till idag. En labyrint av lögner ger en intressant inblick i den period i slutet av 50-talet när skuld och straff skulle delas ut.

Publicerad 2016-01-22 - 15:01
En labyrint av lögner
Lorentz Celo

Vi befinner oss i Frankfurt 1958 när ingen vill se tillbaka på den nationalsocialistiska regimen under kriget. Den unge advokaten Johann Radmann (Alexander Fehling) stöter på ett par dokument som hjälper honom att inleda en rättegång mot medlemmar av SS som tjänstgjorde i Auschwitz. Undersökningen skapar stora problem för Johann när han jagar runt i en labyrint bland involverade och skyldiga.

Labyrinth of Lies_5

En labyrint av lögner är en mycket intressant film som bygger på den sanna historien om upptakten till den berömda Auschwitz-rättegången 1963. Berättelsen är fascinerande och filmen lyckas återskapa en realistisk bild av den obehagliga tiden. Med det sagt så finns det ett par berättartekniska svårigheter och filmen känns lite statisk emellanåt. Det fylls på med karaktärer och händelser som ibland känns överflödiga och som inte bidrar till filmens utveckling. Ändå är detta ett starkt drama som för det mesta övertygar och som belyser en viktig del av Europas historia. Fyra starka stjärnor.

Labyrinth of Lies_4 Im Labyrinth Labyrinth of Lies_2
<
>
(Foto: Tillverkare)

Blu-ray-utgåvan kunde dock ha varit bättre. Både ljud- och bildkvaliteten är acceptabel, men detta är en film där det definitivt hade underlättat med lite extramaterial.

Labyrinth of Lies_6

Karakter
En labyrint av lögner

Fakta:

  • Release: 4 januari 2016
  • Regi: Giulio Ricciarelli
  • Originaltitel: Im Labyrinth des Schweigens
  • Med: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht, Gert Voss, Hansi Jochmann, Johann von Bülow
  • Genre: Drama
  • Land: Tyskland
  • År: 2014
  • Längd: 2:04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen