Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: En fiende att dö för

Blu-ray-anmeldelse

Peter Dalle har både skrivit manus och regisserat den här internationella thrillern som bland annat använder sig av naturvetenskap och spännande krigshistoria för att förmedla handlingen.

Publicerad 2012-09-19 - 00:00
En fiende att dö för
Lorentz Celo

Handlingen tar sin början 1939 innan andra världskriget bryter ut. En tysk expedition ska resa till Svalbard för att hitta bevis för Alfred Wegeners teori om att alla kontinenter en gång satt ihop. Expeditionen består av både engelsmän och svenskar, och besättningen ombord utgörs av en norsk kapten och ryska sjömän. Vid utresan är stämningen dålig och den blir inte direkt bättre när alla ombord får reda på att England har förklarat krig mot Tyskland. Allt utvecklar sig till en maktkamp, med både intriger, en kärlekshistoria och ett politiskt spel som sätter alla på svåra prov.

En fiende att dö för har väldigt bra förutsättningar och innehåller alla ingredienser som behövs för en lyckad thriller. Dessvärre är slutresultatet ingen fullträff. Skådespelarna gör ett bra jobb, och det går inte att klaga på det tekniska arbetet. Problemet är att filmens handling inte lyckas fängsla och att den faktiskt inte är speciellt spännande. Dessutom finns det flera logiska brister och lättvindiga lösningar som bidrar till att förstöra helhetsintrycket. Tre stjärnor.

Lanseringen på Blu-ray är inte uppseendeväckande. Medelmåttig bild- och ljudkvalitet och enbart en mycket kort bakomfilm som inte ger någon större insikt i den intressanta produktionen.

Karakter
En fiende att dö för

Fakta:

  • Release: 25 juli 2012
  • Regi: Peter Dalle
  • Med: Tom Burke, Jeanette Hain, Allan Corduner, Sven Nordin, Axel Prahl, Richard Ulfsæter
  • Genre: Thriller
  • Land: Sverige
  • År: 2012
  • Längd: 1:49

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen