TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Recension Echoes

För smart för sitt eget bästa

Michelle Monaghan spelar mot Michelle Monaghan – i en serie om tvillingar med ett aningen maniskt förhållande.

forfatter
Publicerad 2022-08-30 - 09:25
Karakter
Thriller
Echoes

”Från skaparna av 13 Reasons Why!” försöker Netflix locka oss med för att vi ska titta på när Michelle Monaghan spelar mot sig själv (!) i den nya thrillern Echoes.

Men tyvärr är Echoes varken lika nyskapande, spännande eller originell som dramaserien den refererar till. Inte ens en Michelle Monaghan i sedvanligt god form kan rädda detta intrikat långsökta kaos.

 

I miniserien får vi lära känna de två enäggstvillingarna Gina (Monaghan) och Leni (Monaghan) som har vuxit upp i den idylliska, lantliga sydstatsstaden Mount Echo. Trots att Gina fann lyckan i det dekadenta livet i LA, medan Leni stannade kvar i den lugna hemstaden, tillsammans med hunky stallpojken Jack, har de hållit extremt nära kontakt under hela livet, med dagliga videosamtal. Sedan, helt plötsligt, försvinner Leni. Gina tar genast det första flyget från LAX för att hitta sin syster och tvillingsjäl – men vad döljer sig egentligen bakom det oförklarliga försvinnandet?

Echoes 1 2 Echoes 1 5 Echoes 1 6 Echoes 1 8 Echoes 1 17 Echoes 1 16 Echoes 1 15 Echoes 1 23 Echoes 1 14 Echoes 1 10 Echoes 1 11 Echoes 1 12 Echoes 1 13 Echoes 1 9 Echoes 1 3 Echoes 1 7 Echoes 1 4
<
>
Echoes (Foto: Netflix)

Serieskaparen och manusförfattaren Vanessa Gazy har tagit en ytterst fascinerande handling, med två nära sammansvetsade systrar som har varit hemlighetsfulla och skyddat varandra hela livet, och blandat detta med traditionella motsättningar mellan stads- och lantliv – samt kryddat med mörka hemligheter och familjekonflikter från det förflutna. Men någonstans på vägen, i ett försök att vara så intrikat och ”originell” som möjligt, har hon tappat tråden.

Karaktärerna, och tittarna, snurras in i en allt mer långsökt, konstruerad och osannolik handling – där det verkar viktigare att överraska publiken än att behålla ett uns av trovärdighet.

Echoes 1 18 Echoes 1 19 Echoes 1 20 Echoes 1 21 Echoes 1 22 Echoes 1 23 Echoes 1 24 Echoes 1 25
<
>
Echoes (Foto: Netflix)

Persongalleriet är genomgående stereotypt, karikerat och transparent. En bit in i serien säger den färgstarka och aningen snabbkäftade sheriffen Floss (Karen Robinson): ”Vad tar du mig för? En svart, enfaldig lantis av en småstadssheriff?” Och ja, det är faktiskt precis så manusförfattarna har valt att gestalta henne. Lite godmodig, lättlurad och med tunnelseende, och någon som älskar att gräva i privatlivet.

Nya vändningar och oväntade dispyter kastas mot oss snabbare än vi kan säga ”y’all”, och det mystiska försvinnandet, som elegant borde skalas upp som en mogen lök, känns bara mer och mer konstruerat. Manuset skulle definitivt ha behövt ett par genomgångar till innan inspelningen påbörjades.

Läs också Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
House of the Dragon sesong 1 1 1

Michelle Monaghan gör dock ingen besviken, hon skildrar – med ett skälmskt och förförande leende – de ständiga förvandlingarna mellan systrarnas två personligheter med bravur. Synd bara att hon inte har fått ett mer potent och intelligent manus att jobba med. För längst in i detta koncept finns faktiskt en riktigt fängslande handling. 3 svaga stjärnor.

Recensionen baseras på alla sju avsnitt av serien, som går att streama på Netflix nu.

 

Echoes 1 26
Echoes (Foto: Netflix)
Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Steamboat Willie Disney 1536x864 1
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank
Fakta
 • Netflix
 • Release: 19 augusti 2022
 • Regi: Kat Candler
 • Med: Michelle Monaghan, Matt Bomer, Michael O’Neill, Jonathan Tucker, Karen Robinson, Ali Stroker, Madison Abbott, Victoria Abbott, Daniel Sunjata
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2022
 • Längd: 5:22
 • Betyg: 3
IMDB Rating
Echoes | August 19, 2022 (United States) Summary:
Countries: Australia, United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
blank
Alla nya streaming-titlar i oktober Här alla nya serier och filmer som du kan streama i oktober – och nu får vi återse den härligt frispråkiga Tanya McQuoid!
Baldwin ingår förlikning Knappt ett år efter skjutskandalen i Texas är ärendet nu avslutat.
Så Black Panther var inte död! Eller? Marvel blåser nytt liv i Black Panther-serien.
blank
Grovt utnyttjad? Svärtar regissör Andrew Dominik ner den mest kända sexbomben genom tiderna?
Senaste nytt från Montana! Kevin Costner & Co sadlar hästarna för ytterligare en omgång cowboyintriger.
Så järven var inte död! Hugh Jackmans Wolverine är inte död! År 2024 återuppstår hjälten med knivbladen i Deadpool 3.
Följ Ljud & Bild