TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Drive Angry

Blu-ray-recension

Drive Angry 3D är egentligen rena rama rappakaljan från början till slut, men så överdriven och medvetet ”oseriös” att allt är riktigt roligt ibland – och det finns en del ljusglimtar …

forfatter
Publicerad 2011-12-31 - 11:14
Karakter
Drive Angry

Milton (Nicolas Cage) är inte guds bästa barn, han har tagit bilen, kört som fan och rymt från självaste hin håle. Varför? Jo, för att befria sin dotterdotter som kidnappats av en djävulsdyrkande sekt som tänker offra henne till Satan. Huga!

Låter det en smula osökt? Då glömde vi att nämna att Milton är odödlig, har med sig en hårdför sexbomb (Amer Heard) och skjuter, knullar och kör som en gud och förföljs av Djävulns ”revisor” (William Fitchner). Här finns med andra ord ingredienserna till något som hade kunnat bli en av tidernas mest välstekta kalkoner. Men – det finns ett stort men – faktum är att allt är gjort med så mycket glimten i ögat, massor av självironi och snyggt koreograferade actionscener att det faktiskt är riktigt trevligt i biosoffan. Inte minst tack vare en oerhört fascinerande 3D-effekt!

Vid det här laget har vi sett vår beskärda del 3D-filmer, både eländiga (Priest) och gott om medelmåttiga, plus ett par riktigt bra. Missförstå oss inte, 3D är i sig inte något som gör filmen bra, men i en film som Drive Angry, som i så hög grad är beroende av övertygande actionscener, fart, klippning och suggestiv musik, så tillför snyggt gjord 3D-teknik verkligen något. Och vi har inte sett bättre 3D än i Drive Angry! Detta är helt enkelt rena rama referensen för 3D-mediet. Djupeffekten är fantastisk – gevärskolvar och kulor sticker ut och flyger ur skärmen och varje explosion får dig att ducka under soffbordet för att undvika splittret!

Med ett mer genomarbetat manus, bättre skådisar/inlevelse (här är det bara William Fitchner som levererar varorna), en mer kompetent regissör, en aning mer originell handling (och inte bara stölder från andra våldsamma tecknade serie-filmer som Sin Ciy och framför allt Shoot ’Em Up!) och mer hårdföra biljakter, hade Drive Angry blivit en sevärd historia, nu är det 3D-effekten som räddar kvällen!

Helt enkelt superb bild- och ljudkvalitet. Som bonus får du ett par borttagna scener, minidokumentär om aggressiv bilkörning och intervjuer med skådespelarna och filmteamet bakom kameran.

TA

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Regi: Patrick Lussier
 • Med: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fitchner, Billy Burke, David Morse, Todd Farmer
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2011
 • Längd: 1:44
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ofullbordad alien-charm Det fanns en tid när Netflix öppnade plånboken – och sin enorma mängd abonnenter – för vilken hoppfull filmnörd som helst. Men den tiden är nog förbi.
Nytt Netflix-abonnemang med annonser precis runt hörnet Netflix vd motiverar det nya initiativet med att streamingjätten tappar för många priskänsliga tittare.
Mer skön förvirring i Westworld Efter ett långt corona-uppehåll är Westworld tillbaka på rätt spår, och går mer till sina rötter.
NY Stranger Things 4 II trailer! Netflix har nu släppt en ny trailer för sista kapitlet i Stranger Things säsong 4.
"Tillbaka till framtiden" VHS satte rekord på auktion Great Scott! Se videon från den vilda budgivningen.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max tillkännager nu ytterligare en spin-off-serie från Game of Thrones-universumet.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend