Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Drive Angry

Blu-ray-recension

Drive Angry 3D är egentligen rena rama rappakaljan från början till slut, men så överdriven och medvetet ”oseriös” att allt är riktigt roligt ibland – och det finns en del ljusglimtar …

Av / 2011-12-31 - 11:14
Drive Angry
Tor Aavatsmark

Milton (Nicolas Cage) är inte guds bästa barn, han har tagit bilen, kört som fan och rymt från självaste hin håle. Varför? Jo, för att befria sin dotterdotter som kidnappats av en djävulsdyrkande sekt som tänker offra henne till Satan. Huga!

Låter det en smula osökt? Då glömde vi att nämna att Milton är odödlig, har med sig en hårdför sexbomb (Amer Heard) och skjuter, knullar och kör som en gud och förföljs av Djävulns ”revisor” (William Fitchner). Här finns med andra ord ingredienserna till något som hade kunnat bli en av tidernas mest välstekta kalkoner. Men – det finns ett stort men – faktum är att allt är gjort med så mycket glimten i ögat, massor av självironi och snyggt koreograferade actionscener att det faktiskt är riktigt trevligt i biosoffan. Inte minst tack vare en oerhört fascinerande 3D-effekt!

Vid det här laget har vi sett vår beskärda del 3D-filmer, både eländiga (Priest) och gott om medelmåttiga, plus ett par riktigt bra. Missförstå oss inte, 3D är i sig inte något som gör filmen bra, men i en film som Drive Angry, som i så hög grad är beroende av övertygande actionscener, fart, klippning och suggestiv musik, så tillför snyggt gjord 3D-teknik verkligen något. Och vi har inte sett bättre 3D än i Drive Angry! Detta är helt enkelt rena rama referensen för 3D-mediet. Djupeffekten är fantastisk – gevärskolvar och kulor sticker ut och flyger ur skärmen och varje explosion får dig att ducka under soffbordet för att undvika splittret!

Med ett mer genomarbetat manus, bättre skådisar/inlevelse (här är det bara William Fitchner som levererar varorna), en mer kompetent regissör, en aning mer originell handling (och inte bara stölder från andra våldsamma tecknade serie-filmer som Sin Ciy och framför allt Shoot ’Em Up!) och mer hårdföra biljakter, hade Drive Angry blivit en sevärd historia, nu är det 3D-effekten som räddar kvällen!

Helt enkelt superb bild- och ljudkvalitet. Som bonus får du ett par borttagna scener, minidokumentär om aggressiv bilkörning och intervjuer med skådespelarna och filmteamet bakom kameran.

TA

Karakter
Drive Angry

Fakta:

  • Regi: Patrick Lussier
  • Med: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fitchner, Billy Burke, David Morse, Todd Farmer
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2011
  • Längd: 1:44

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen