Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Don Jon

Blu-ray-recension

Joseph Gordon-Levitt är maniskt intresserad av porr, vilket inte uppskattas av Scarlett Johansson!

Publicerad 2014-03-18 - 06:00
Don Jon
Tor Aavatsmark

Joseph Gordon-Levitt (Inception, Lincoln) gör regidebut med komedin Don Jon, dessutom har han skrivit manus och spelar huvudrollen i filmen som handlar om den otroligt egocentriske, manschauvinistiska och porrberoende macho-ungkarlen Jon.

Jon ligger med 3-5 nya kvinnor varje vecka och tar sig en handtralla uppemot 11 gånger om dagen, och går i kyrkan för att få syndernas förlåtelse, samtidigt som han nynnar ”Hail Mary” under dagens träningspass. Allt detta får dock ett abrupt slut när han faller huvudstupa för skönheten Barbara (Scarlett Johansson). Barbara vet om att hon är sexig och utnyttjar det för att få Jon precis dit hon vill – och det första (och viktigaste) han måste göra är att sluta med all porr.

Gordon-Levitt har gjort en överdriven och starkt satirisk komedi som präglas av (karikerade) karaktärer med själ. Han iakttar all sexfokusering i samhället, men här är det inte bara ”enkla” män som får sig en omgång utan också ”dumma blondiner”, och han moraliserar aldrig, utom mot dubbelmoral. Det är ett härligt skådespeleri – och kemi – mellan skrytmånsen och blondinen, och Julianne Moore är slående bra som det ”normala” elementet som sätter saker och ting i perspektiv. Slutet är dock väl konventionellt. Vi förväntar oss mycket bra av Gordon-Levitt i framtiden.

Bildkvaliteten är godkänd, men saknar tryck i färger och kontraster. Ljudspåret präglas av fullt ös på loudness-knappen. Inget bonusmaterial.

knapp

Karakter
Don Jon

Fakta:

  • Release: 19 mars
  • Regi: Joseph Gordon-Levitt
  • Med: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza, Brie Larson, Glenne Headly
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 1:30

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen