Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Boardwalk Empire, Säsong 4

HBO

Efter alla gangstrars alla-mot-alla-krig i tredje säsongen slickar Nucky sina sår och försöker bygga upp sitt kriminella imperium igen. Hans bror är tillbaka och det är Chalky White också.

Publicerad 2013-11-11 - 06:00
Boardwalk Empire, Säsong 4
Tor Aavatsmark

Bara ett par veckor efter säsong 3 släpptes på Blu-ray kommer fjärde säsongen på HBO. Efter att hans hustru lämnat honom i slutet av tredje säsongen är Nucky ungkarl igen, och i sin mer tillbakadragna roll försöker han bygga nya allianser, samtidigt som hans fokus flyttas från sprit till fastigheter och hans äldsta brorson dras in i familjeimperiet.

På det tekniska planet ligger serien, som alltid, väldigt högt. Foto och klippning är snyggt och tidskänslan är sagolik. Innehållsmässigt verkar dock Boardwalk Empire ha tappat lite nerv sedan de första säsongerna. Här är det för mycket déjà vu-känsla och vi saknar friskt blod. Det är ingen tvekan om att Jeffrey Wright är en bra skådespelare men han gör en nästan parodisk roll och spelar över mycket.

Manus har problem med att hitta en ny riktning efter den stora uppgörelsen i tredje säsongen. Det som ska bli spännande att se längre fram i säsong fyra är om Nuckys brorson är en person som kan utvecklas till en intressant huvudkaraktär.

Denna recension bygger på de första 5 (av 12) avsnitten av den fjärde säsongen. Kvaliteten på den recensentversion vi fått från HBO är långtifrån tillfredsställande. Bilden är oskarp och har bleka färger och stereoljudet är ihåligt. Inget bonusmaterial alls. Räkna med bättre kvalitet när du loggar in TV:n på HBO!

Karakter
Boardwalk Empire, Säsong 4

Fakta:

  • Release: 9 september 2013
  • Regi: Timothy Van Patten
  • Med: Steve Buscemi, Shea Whigham, Michael K. Williams, Jeffrey Wright, Michael Shannon, Gretchen Mol
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 11,14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen