TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Recension Bloodline, säsong 2

Netflix

Efter brödramordet i förra säsongen tvingas syskonen Rayburn ägna all sin tid åt att sopa undan sina spår och försöka komma undan.

forfatter
Publicerad 2016-05-27 - 04:00
Karakter
Drama
Bloodline, säsong 2

Familjeintriger, mörka hemligheter och moralisk vånda fortsätter i vackra Islamorada längs exotiska Florida Keys. När den dramatiska första säsongen (som vi för övrigt utsåg till Årets TV-serie 2015) kulminerade med att de tre Rayburn-syskonen dödade sin kriminelle och besvärlige bror, Danny (Ben Mendelsohn), tvingas de nu leva med den psykologiska plågan av tvivel och ånger, samtidigt som nya händelser hotar att avslöja dem och deras hemska dåd.

youtu.be/XOBrUPASutc

Familjen med stort F

Familjen Rayburn är respektabla stöttepelare i det lilla samhället där föräldrarna har drivit det lyxiga strandhotellet ”Rayburn House” i 50 år, och sonen John (Kyle Chandler) har en ledande position inom polisen. Familjens enda (överlevande) dotter, Meg (Linda Cardellini), är en respekterad advokat som fått ett toppjobb i New York, och den yngre sonen och slusken Kevin (Norbert Leo Butz) dämpar sin ångest med sprit och kokain.

Modern (Sissy Spacek) har blivit änka men driver fortfarande hotellet. Hon är dock inte övertygad om att hela sanningen har kommit fram om Dannys död. En av familjens gamla vänner försöker avslöja hemligheterna. Och dessutom har stadens knarkkung, Lowry, komprometterande bevis mot John och hans syskon, och försöker att pressa John att spionera för honom.

Rayburn-familjen bär på många mörka hemligheter om död, äktenskapsbrott, lögner, bedrägerier samt en auktoritär far – bistra sanningar som alla efter bästa förmåga försöker dölja för att upprätthålla den fläckfria fasaden och skydda familjens ära och goda rykte – och det man inte gillar pratar man inte om och/eller förnekar. I synnerhet modern är ovillig att ta upp svåra ämnen och avvisar bland annat narkotikaproblem som en bagatell som löser sig av sig själv.

Bloodline, säsong 2
Bloodline, säsong 2

Sådan fader sådan son?

Första säsongen slutade dramatiskt med att Dannys okände tonårsson plötsligt dök upp i Islamorada, och det visar sig snart att båda han och hans slitna mamma har hemliga planer som handlar om såväl pengar som upprättelse. Han påminner både till utseendet och sättet om sin far – en far som tveklöst var Rayburn-familjens svarta får.

Nu gör Dannys son sitt bästa för att göra livet surt för sin nya familj, samtidigt som han konspirerar med Dannys gamla kriminella bekantskaper.

Hans döde far dyker ständigt upp i återblickar och i Johns dåliga samvete, ett grepp som fungerar mycket bra och skapar förutsättningar för fascinerande dialoger. Att Danny är kvar i andra säsongen förstår vi mycket väl, han var en av seriens mest intressanta karaktärer, och där vi i första säsongen fick ständiga tillbakablickar till familjen när alla var unga – och systerns mystiska död – får vi den här gången se mer om Dannys förflutna och får en allt mer komplett bild av pusslet som utgör hans live och leverne.

Bloodline, säsong 2
Bloodline, säsong 2

Från familjedrama till att sopa undan spåren

Väldigt mycket av handlingen i andra säsongen bygger på det som hände i den första, ur den synvinkeln står andra säsongen inte särskilt mycket på egna ben, så det är svårt för nya tittare att hänga med om de inte sett den första.

Medan den första säsongen nästan uteslutande fokuserade på den komplicerade syskonrelationen och deras gemensamma förflutna, handlar den här säsongen främst om hur de tre kvarstående syskonen desperat försöker undvika att åka dit för mordet. Andra säsongen är därför mer ”konventionell” än den första, men fortfarande är familjerelationer och moraliska dilemman en ständigt närvarande och komplicerande bakgrund till hela handlingen. Vi utsätts ständigt för helt vanliga människors svagheter och karaktärsbrister.

Snaran dras åt allt tätare och många nya karaktärer hotar familjens Rayburns hemska hemlighet, det är återigen John (en utomordentligt duglig och komplex Kyle Chandler) som måste behålla lugnet och se till att allt löser sig.

Bloodline, sesong 2_20 Bloodline, sesong 2_19 Bloodline, sesong 2_18 Bloodline, sesong 2_17 Bloodline, sesong 2_16 Bloodline, sesong 2_15 Bloodline, sesong 2_14 Bloodline, sesong 2_13 Bloodline, sesong 2_12 Bloodline, sesong 2_11 Bloodline, sesong 2_10 Bloodline, sesong 2_9 Bloodline, sesong 2_7 Bloodline, sesong 2_6 Bloodline, sesong 2_5 Bloodline, sesong 2_3
<
>
Bloodline, säsong 2

Bloodline är fortfarande ett av de bästa TV-programmen som går att strömma, även om andra säsongen inte är riktigt lika originell och banbrytande som den första. Men säsong två har ändå tillräckligt med drama, spänning och familjeproblem för att förtjäna fem stabila stjärnor!

Hela andra säsongen går att strömma på Netflix. Strömningskvaliteten är mycket tillfredsställande: knivskarp bild, naturliga färger och god kontrast – högsta möjliga kvalitet kräver dock bra bandbredd! Bildkvaliteten ackompanjeras av ett välmixat och detaljerat surroundspår.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Fakta
 • Release: 27 maj 2016
 • Regi: Dennie Gordon
 • Med: Kyle Chandler, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Ben Mendelsohn, Sissy Spacek, John Leguizamo, Owen Teague, Beau Bridges
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2016
 • Längd: 12:06
IMDB Rating
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend