Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Black Sails, säsong 3

HBO

Tredje vändan med Michael Bays sjörövarserie är en kvalitetsförbättring på många fronter. Ändå saknar den handlingsmättade underhållningen större djup och har en uppsjö av halvintressanta rollfigurer.

Publicerad 2016-02-15 - 09:41
Black Sails, säsong 3
Lorentz Celo

Vi möter de flesta av seriens karaktärer på Bahamas ett bra tag efter förra säsongen slutade. Till en börjar handlar det mesta om kapten Flints (Toby Stephens) utveckling när han går igenom en hård kamp mot britterna både på land och till sjöss. Förutom Flint och andra kända rollfigurer får vi möta den ikoniska karaktären Kapten Svartskägg (Ray Stevenson). Kampen om makt och rikedom trappas upp ännu mer i en miljö där ingen går säker.

https://www.youtube.com/watch?v=N6P1cQMdFXA

Black Sails har varit en stor succé och slutade högt på listan över de mest sedda serierna på HBO Nordic förra året. Ingen tvekan om att produktionen tilltalar publiken med sin kombination av kostymdrama, våld och en rejäl dos naket. De två första säsongerna var lite trevande emellanåt men kvaliteten har förbättrats i den tredje säsongen.

Den är tekniskt väl genomförd och skådespelarna får väl godkänt. Ändå är det något som saknas. Inget fel med enkel underhållning, men det kunde ha varit lite mer djup och serien präglas av att ha för många karaktärer som inte tillför handlingen något. Kanske blir det bättre längre fram under säsongen. Recensionen bygger på säsongens första två avsnitt. Fyra stjärnor.

Black Sails Key Season 3 2016 Black Sails Key Season 3 2016 Black Sails Key Season 3 2016 Black Sails Key Season 3 2016 Black Sails Key Season 3 2016
<
>
(Foto: Tillverkare)

Serien kan strömmas på HBO Nordic och presentationen är tekniskt mycket imponerande. Både en fantastisk bild med vackra kontraster och ett potent ljudspår.

Karakter
Black Sails, säsong 3

Fakta:

  • Release: 24 januari 2016
  • Regi: Alik Sakharov
  • Med: Toby Stephens, Hannah New, Luke Arnold, Jessica Parker Kennedy, Tom Hopper, Zach McGowan
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 9:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen