Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Being Flynn

Blu-ray-recension

Paul Weitz (Om en pojke) har både skrivit manus och regisserat den här filmatiseringen av Nick Flynns prisbelönade självbiografi ” Another Bullshit Night in Suck City”. Ett bra försök men bara ett halvlyckat resultat.

Av / 2013-09-23 - 06:00
Being Flynn
Lorentz Celo

Being Flynn berättar historien om den unge och sårbare författaren Nick Flynn (Paul Dano) som växt upp ensam med sin mor (Julianne Moore) och som har problem med att ta reda på vem han egentligen är och vad han ska göra med sitt liv. Hans far Jonathan (De Niro) är en självutnämnd genialisk poet som arbetar tillfälligt som taxichaufför medan han skriver på sin ”stora roman”. Han har inte träffat sin son på 18 år men dyker upp på ett center för hemlösa som Nick börjat arbeta på, för att hitta någonstans att bo. Försoningen blir allt annat än enkel.

Det är otroligt skönt att se den gamle storheten Robert De Niro i en bra roll igen, efter att mest ha spelat lätta komedier i många år. Han gör en bra insats, precis som många andra av skådespelarna i Being Flynn. Paul Dano är också bra som Nick Flynn och gör en trovärdig och intressant roll. Filmens problem är att vi aldrig kommer nära karaktärerna, konflikterna och de tematiska frågorna. Weitz återberättar i stället brottstycken från Flynns biografi utan att ta hänsyn till hela filmberättandet. Det är synd, för potentialen är betydligt större än det slutliga resultatet. Tre stjärnor.

BD-skivan har bara en liten 6-minuters bakomfilm som inte imponerar nämnvärt, men däremot massor av kvaliteter på det audiovisuella området. Både ljudet (DTS-HD MA 5.1) och bilden håller hög klass och återges på ett naturligt och klart sätt.

Karakter
Being Flynn

Fakta:

  • Release: 17 juli 2013
  • Regi: Paul Weitz
  • Med: Robert De Niro, Paul Dano, Olivia Thirlby, Julianne Moore, Wes Studi, Victor Rasuk, Chris Chalk
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Längd: 1:42

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen