Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: A Million Ways to Die in the West

Blu-ray-recension

Multikonstnären och skaparen av bland annat Family Guy har varit lite väl kreativ den här gången. Filmen har massor av kvaliteter men skjuter sig själv i foten med överdrivna mängder action och onödiga påhitt.

Publicerad 2014-11-17 - 04:00
A Million Ways to Die in the West
Lorentz Celo

Året är 1882 och vi befinner oss i vilda västern där livet är en svår utmaning för de allra flesta. Det enda som egentligen är enkelt är att råka ut för en alltför tidig död. Fårfarmaren Albert (Seth MacFarlane) är en tämligen försiktig och mjuk man som verkligen inte passar in i den tuffa miljön. Han är inte bara lätt melankolisk och lider av en känsla av otillräcklighet, en dag blir han övergiven av sin kärlek (Amanda Seyfried) som lämnar honom för den stilige och rike mustaschen Foy (Neil P Harris). Men så dyker en mystisk och vacker kvinna (Charlize Theron) upp som hjälper Albert att finna sitt mod. Och när hennes man (Liam Neeson), en notorisk förbrytare, kommer för att hämnas utsätts Albert för svåra prövningar.

Seth MacFarlane (Ted) spelar huvudrollen och har både skrivit och regisserat A Million Ways to Die in the West. Resultatet är en högst kluven upplevelse. Rent filmtekniskt är allt välgjort, med bland annat snyggt foto, många fina detaljer och en bra casting. Problemet är att MacFarlane förstör filmen med överdrivet många extrema scener med sex och våld, som avlägsnar publiken från huvudberättelsen, resultatet är att filmen känns hopsatt av brottstycken av absurd komedi och konventionellt filmberättande. Kort sagt: en meningslös och haltande film med fina detaljer men en dålig helhetskänsla. Tre stjärnor.

Blu-ray-skivan är rent tekniskt mycket bra, med massor av extramaterial av olika slag och både ljudet (DTS-HD MA 5.1) och bilden är nästan helt perfekt.

knapp

Karakter
A Million Ways to Die in the West

Fakta:

  • Release: 15 oktober 2014
  • Regi: Seth MacFarlane
  • Med: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi
  • Genre: Komedi
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Längd: 1:55

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen