Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: 42

Blu-ray-recension

Oscar-vinnaren Brian Helgeland (L.A. Confidential) har både skrivit och regisserat detta historiska melodram som bygger på den sanna historien om den första afroamerikanska spelaren i professionell baseboll. Stark historia, svag presentation.

Publicerad 2013-10-26 - 06:00
42
Lorentz Celo

Den relativt okända TV-skådespelaren Chadwick Boseman spelar rollen som den ytterst talangfulle och legendariske basebollspelaren Jackie Robinson. Han blir den första afroamerikanska spelaren som hämtas till Major League alldeles efter andra världskrigets slut av den okonventionelle tränaren Branch Rickey (Harrison Ford). Filmen skildrar Robinsons med- och motgångar i ett USA som präglas av rashets och fördomar.

42 är ett typiskt amerikanskt melodram som behandlar en historisk händelse eller person av betydelse. Jackie Robinsons öde är både unikt och stark, och en del av modern amerikansk historia, men berättelsen kunde ha förmedlats på ett mycket bättre sätt. Filmen saknar känslomässig kraft och berättas på ett rörigt sätt vilket ger en dålig rytm. Boseman är inte heller lika imponerande i sitt skådespel som med sitt bollspel. 42 är dock en helt okej söndagsfilm som berättar en viktig och stark historia. Tre stabila stjärnor.

Detta är en bra utgåva på blu-ray. Bra och intressant extramaterial, även om det inte ryms så mycket information i de tre bakomfilmerna. Rent tekniskt håller filmen mycket hög standard. Ett potent ljudspår (DTS-MA 5.1) och en gnistrande bild som får maxbetyg!

 

Karakter
42

Fakta:

  • Release: 14 augusti 2013
  • Regi: Brian Helgeland
  • Med: Harrison Ford, Chadwick Boseman, Christopher Meloni, Ryan Merriman, Nichole Beharie, Brad Beyer, Toby Huss
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2013
  • Längd: 2,08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen