: 12 Monkeys, säsong 1

HBO

1995 hade den excentriske filmregissören Terry Gilliam premiär på sin mörka och fascinerande sci-fi-klassiker ”De 12 apornas armé”. Nu, 20 år senare, kommer en TV-serie som bygger på filmen, men den kommer dessvärre inte att få samma fina eftermäle.
Karakter
Drama
12 Monkeys, säsong 1
Annons
Annons

Serien lägger sig ganska så nära den ursprungliga filmens premisser och berättar historien om James Cole (Aaron Stanford) som skickas tillbaka från en dödsdömd framtid 2043 till vår nutid för att förhindra att världen går under. Cole får hjälp av den kvinnliga forskaren Cassandra Railly (Amanda Schull) med att leta efter ursprunget till viruset som påstås ha dödat 7 miljarder människor.

12 Monkeys - sesong 1_8

Producenterna av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har hittat en bra inspiration för att göra en berättelse med en spännande handling och bakgrund. Tyvärr lyckas inte serien återskapa den dystopiska världen eller den förunderliga aspekten med tidsresor lika bra som Gilliams film gjorde. Den har inte tillräckligt med tyngd för att skapa samma fascination eller diskutera filosofiska frågor om berättelsens utgångspunkt. Dessutom präglas serien av en mindre budget vilket ger en aningen billig känsla. 12 Monkeys ska dock ha beröm för att den är en spännande thrillerserie med mycket fin action och bra skådespelarprestationer. Det finns lite dödtid och det är ingen tvekan om att den är ett bra tidsfördriv en tisdagskväll. Men när utgångspunkten är en så fenomenal film så förväntar man sig något mer än det här. Seriens potential är mycket bättre, och det kan ju också hända att den tar sig så småningom. Recensionen bygger på de första fyra avsnitten. Tre starka stjärnor.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic och det går inte att klaga på den tekniska kvaliteten. Både ljud och bild är bra, det är trevligt att se hur utvecklingen går framåt hos leverantörerna av streamad underhållning. Framtiden är ljusare än i 12 Monkeys!

Fakta
  • Release: 1 maj 2015
  • Regi: Travis Fickett
  • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:48
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.
En graviditet som går fruktansvärt fel är på väg att slita den unga familjen i bitar.
Januari har långa och mörka kvällar – bara synd att streaming- och filmbolagen verkar ha tagit semester.
Med Equinox levererar Netflix en av sina bästa nordiska produktioner.
Äntligen lite ledigt mitt i corona-mörkret. Vad ska du titta på för att mysa och koppla av?
Ännu en gång levererar Pixar en teknisk fullträff, ackompanjerad av en ytterst emotionell historia.
Ännu en gång får vi tillbringa tiden fram till jul med ensamstående, smådesperata Johanne som jagar den rätte – och visst blir det riktigt roligt.
En av bluesens absoluta första grand old ladies bjuder på häftiga toner i ett laddat kammarspel, ackompanjerad av ”Black Panther”.
Disney försöker skamlöst utnyttja folks sug efter lättsam julunderhållning.
Alla fördomar du kan tänkas ha mot homosexuella, musikalälskare och intoleranta konservativa kristna i småstads-Amerika blir bekräftade i The Prom.
December har kalla dagar och mörka kvällar – det är läge för många timmar framför TV:n.
Mulan är en av Disneys bästa live-nyinspelningar av tecknade klassiker.
Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.
Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.