Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: 12 Monkeys, säsong 1

HBO

1995 hade den excentriske filmregissören Terry Gilliam premiär på sin mörka och fascinerande sci-fi-klassiker ”De 12 apornas armé”. Nu, 20 år senare, kommer en TV-serie som bygger på filmen, men den kommer dessvärre inte att få samma fina eftermäle.

Publicerad 2015-06-09 - 12:59
12 Monkeys, säsong 1
Lorentz Celo

Serien lägger sig ganska så nära den ursprungliga filmens premisser och berättar historien om James Cole (Aaron Stanford) som skickas tillbaka från en dödsdömd framtid 2043 till vår nutid för att förhindra att världen går under. Cole får hjälp av den kvinnliga forskaren Cassandra Railly (Amanda Schull) med att leta efter ursprunget till viruset som påstås ha dödat 7 miljarder människor.

https://www.youtube.com/watch?v=wZNcVYqnCFw

12 Monkeys - sesong 1_8

Producenterna av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har hittat en bra inspiration för att göra en berättelse med en spännande handling och bakgrund. Tyvärr lyckas inte serien återskapa den dystopiska världen eller den förunderliga aspekten med tidsresor lika bra som Gilliams film gjorde. Den har inte tillräckligt med tyngd för att skapa samma fascination eller diskutera filosofiska frågor om berättelsens utgångspunkt. Dessutom präglas serien av en mindre budget vilket ger en aningen billig känsla. 12 Monkeys ska dock ha beröm för att den är en spännande thrillerserie med mycket fin action och bra skådespelarprestationer. Det finns lite dödtid och det är ingen tvekan om att den är ett bra tidsfördriv en tisdagskväll. Men när utgångspunkten är en så fenomenal film så förväntar man sig något mer än det här. Seriens potential är mycket bättre, och det kan ju också hända att den tar sig så småningom. Recensionen bygger på de första fyra avsnitten. Tre starka stjärnor.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic och det går inte att klaga på den tekniska kvaliteten. Både ljud och bild är bra, det är trevligt att se hur utvecklingen går framåt hos leverantörerna av streamad underhållning. Framtiden är ljusare än i 12 Monkeys!

Karakter
12 Monkeys, säsong 1

Fakta:

  • Release: 1 maj 2015
  • Regi: Travis Fickett
  • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen