Search
Generic filters

: 12 Monkeys, säsong 1

HBO

1995 hade den excentriske filmregissören Terry Gilliam premiär på sin mörka och fascinerande sci-fi-klassiker ”De 12 apornas armé”. Nu, 20 år senare, kommer en TV-serie som bygger på filmen, men den kommer dessvärre inte att få samma fina eftermäle.

Karakter
Drama
12 Monkeys, säsong 1

Serien lägger sig ganska så nära den ursprungliga filmens premisser och berättar historien om James Cole (Aaron Stanford) som skickas tillbaka från en dödsdömd framtid 2043 till vår nutid för att förhindra att världen går under. Cole får hjälp av den kvinnliga forskaren Cassandra Railly (Amanda Schull) med att leta efter ursprunget till viruset som påstås ha dödat 7 miljarder människor.

12 Monkeys - sesong 1_8

Producenterna av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har hittat en bra inspiration för att göra en berättelse med en spännande handling och bakgrund. Tyvärr lyckas inte serien återskapa den dystopiska världen eller den förunderliga aspekten med tidsresor lika bra som Gilliams film gjorde. Den har inte tillräckligt med tyngd för att skapa samma fascination eller diskutera filosofiska frågor om berättelsens utgångspunkt. Dessutom präglas serien av en mindre budget vilket ger en aningen billig känsla. 12 Monkeys ska dock ha beröm för att den är en spännande thrillerserie med mycket fin action och bra skådespelarprestationer. Det finns lite dödtid och det är ingen tvekan om att den är ett bra tidsfördriv en tisdagskväll. Men när utgångspunkten är en så fenomenal film så förväntar man sig något mer än det här. Seriens potential är mycket bättre, och det kan ju också hända att den tar sig så småningom. Recensionen bygger på de första fyra avsnitten. Tre starka stjärnor.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic och det går inte att klaga på den tekniska kvaliteten. Både ljud och bild är bra, det är trevligt att se hur utvecklingen går framåt hos leverantörerna av streamad underhållning. Framtiden är ljusare än i 12 Monkeys!

Fakta

 • Release: 1 maj 2015
 • Regi: Travis Fickett
 • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
 • Genre: Drama
 • Land: USA
 • År: 2015
 • Längd: 2:48

IMDB Rating

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Disney berättar ”den sanna” historien om den otroliga vaccinkapplöpningen i Alaska för snart hundra år sedan.
  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?
  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.