: 12 Monkeys, säsong 1

HBO

1995 hade den excentriske filmregissören Terry Gilliam premiär på sin mörka och fascinerande sci-fi-klassiker ”De 12 apornas armé”. Nu, 20 år senare, kommer en TV-serie som bygger på filmen, men den kommer dessvärre inte att få samma fina eftermäle.
Karakter
Drama
12 Monkeys, säsong 1
Annons
Annons

Serien lägger sig ganska så nära den ursprungliga filmens premisser och berättar historien om James Cole (Aaron Stanford) som skickas tillbaka från en dödsdömd framtid 2043 till vår nutid för att förhindra att världen går under. Cole får hjälp av den kvinnliga forskaren Cassandra Railly (Amanda Schull) med att leta efter ursprunget till viruset som påstås ha dödat 7 miljarder människor.

12 Monkeys - sesong 1_8

Producenterna av TV-serien 12 Monkeys, SyFy, har hittat en bra inspiration för att göra en berättelse med en spännande handling och bakgrund. Tyvärr lyckas inte serien återskapa den dystopiska världen eller den förunderliga aspekten med tidsresor lika bra som Gilliams film gjorde. Den har inte tillräckligt med tyngd för att skapa samma fascination eller diskutera filosofiska frågor om berättelsens utgångspunkt. Dessutom präglas serien av en mindre budget vilket ger en aningen billig känsla. 12 Monkeys ska dock ha beröm för att den är en spännande thrillerserie med mycket fin action och bra skådespelarprestationer. Det finns lite dödtid och det är ingen tvekan om att den är ett bra tidsfördriv en tisdagskväll. Men när utgångspunkten är en så fenomenal film så förväntar man sig något mer än det här. Seriens potential är mycket bättre, och det kan ju också hända att den tar sig så småningom. Recensionen bygger på de första fyra avsnitten. Tre starka stjärnor.

12 Monkeys - sesong 1_7 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - Season 1 12 Monkeys - sesong 1_4 12 Monkeys - Season 1
<
>

Serien går att strömma från HBO Nordic och det går inte att klaga på den tekniska kvaliteten. Både ljud och bild är bra, det är trevligt att se hur utvecklingen går framåt hos leverantörerna av streamad underhållning. Framtiden är ljusare än i 12 Monkeys!

Annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
Fakta
  • Release: 1 maj 2015
  • Regi: Travis Fickett
  • Med: Aaron Stanford, Amanda Schull, Kirk Acevedo, Noah Bean, Demore Barnes, Benjamin Meranda
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2015
  • Längd: 2:48
IMDB Rating

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Lorentz Celo


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Att 40 % av de spanska männen går på bordeller var en chockerande nyhet för oss – men bannemej om inte Álex Pina lyckas göra hejdundrande underhållning av tragedin.
April bjuder på mycket godis från strömningstjänsterna, nu kan du också titta på innehåll från nykomlingen Paramount+.
Påsken blir definitivt bättre med en riktigt bra thriller eller deckare!
Nykomlingen Paramount+ lanseras med Maisie Williams som snabbkäftad eremit som plötsligt släpps lös i det fria. Roligt, men lite oförlöst.
Disney+ bevisar att det fortfarande finns mer spännande material att förmedla från Marvels rikliga universum.
Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.
En av 1980-talets stora komiker, Eddie Murphy, försöker stenhårt att återuppliva sin klassiska komedi – men åstadkommer bara en mycket mindre charmig kopia.
Uppföljaren går i samma fascinerande fotspår som första säsongen – och det är inte negativt.
New Orleans mest respekterade domare hamnar i klammeri med rättvisan.
Under årets första vårmånad får vi ljusare dagar, mindre snö och massor av spännande innehåll från strömningstjänsterna.
Tänk om det om var Sovjetunionen som hann först till månen?
Big Sky ett levande bevis på att även en av branschens mest erfarna och välrenommerade kan misslyckas.
Två personer ägnar en hel natt åt att göra sitt yttersta för att såra och förnedra sin partner. Sådant blir det filmkonst av.
Tom Hanks briljerar i sobert western-epos som har hjärtat på rätta stället.
Starka kvinnor med högst personliga problem är den drivande kraften i detta starka Netflix-drama.