: 100 Code, säsong 1

HBO

HBO har släppt en ny serie som rättar in sig i ledet av komplexa deckare från Norden. Tyvärr lyckas inte 100 Code leverera tillräckligt med kvalitet trots en snygg rollista och amerikansk krydda.

Karakter
Thriller
100 Code, säsong 1

I både New York och Stockholm har det inom en tidsrymd av tolv månader dykt upp flera lik av unga, blonda och blåögda kvinnor. Den amerikanske polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) från New York får ett specialtillstånd att bistå Stockholmspolisen som observatör. Han måste samarbeta med den svenske polisen och paragrafryttaren Mikael Eklund (Michael Nyqvist) som inte har mycket till övers för den kompromisslöse amerikanen.

Skandinaviska kriminalhistorier har alltid hållit en relativt hög standard och på senare år har de också fått mycket uppmärksamhet utomlands, där de kallas ”Nordic noir”. Gemensamt för genren är att historierna är mörka och komplexa mordhistorier som ofta har två olika partner som också är mörka och komplexa.

100 Code följer samma recept men imponerar inte nämnvärt. Historien är bra nog, men utvecklas till en trasslig historia med svaga bihandlingar. Karaktärerna är inte heller särskilt intressanta och skådespelarna verkar oinspirerade emellanåt. När serien dessutom är ganska dåligt regisserad och inte särskilt spännande rent visuellt så är slutresultatet en besvikelse. Vi hoppas på en starkare fortsättning. Tre stjärnor.

100 Code - sesong 1_7 100 Code - sesong 1_6 100 Code - sesong 1_5 100 Code - sesong 1_4 100 Code - sesong 1_3 100 Code - sesong 1_2
<
>

Säsong 1 av 100 Code går att strömma från HBO Nordic och den tekniska kvaliteten är hög. Ljudspåret är mycket bra och bilden håller en bra standard även om bildkvaliteten varierar en smula.

Fakta

 • Release: 6 mars 2015

 • Regi: Robert Moresco
 • Med: Michael Nyqvist, Dominic Monaghan, Peter Eggers, Hedda Stiernstedt, Kristoffer Berglund, Danilo Bajarano
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2015
 • Längd: 4:18
 • IMDB Rating

  Lorentz Celo


  Senaste artiklar:

  Kommentera

  Lämna ett svar

   Läs också

   Att schack kunde vara så fascinerande och spännande kunde vi väl aldrig tro!
   Den suveräna Trump-imitatören kraschlandar i sin nya Netflix-special.
   Apple och Hanks åstadkommer en platt spänningskurva i ett tandlöst andra världskrigsdrama.
   Disney återskapar det amerikanska rymdäventyrets barndom.
   Kate Mara ägnar sig åt barnarov i rörig och osammanhängande HBO-serie.
   När Diana gör entré får vi på allvar en dyster inblick i den känslomässigt avtrubbade brittiska kungafamiljen.
   Netflix har producerat en film som är läcker rent visuellt och har vackra skådespelare, men särskilt skrämmande är inte den här nyinspelningen av den klassiska thrillern.
   Härligt, charmerande samtidsdrama med välbekanta konflikter och utmaningar.

   Aktuella erbjudanden

   Annons
   Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.