Search
Generic filters

: 100 Code, säsong 1

HBO

HBO har släppt en ny serie som rättar in sig i ledet av komplexa deckare från Norden. Tyvärr lyckas inte 100 Code leverera tillräckligt med kvalitet trots en snygg rollista och amerikansk krydda.

Karakter
Thriller
100 Code, säsong 1

I både New York och Stockholm har det inom en tidsrymd av tolv månader dykt upp flera lik av unga, blonda och blåögda kvinnor. Den amerikanske polisen Tommy Conley (Dominic Monaghan) från New York får ett specialtillstånd att bistå Stockholmspolisen som observatör. Han måste samarbeta med den svenske polisen och paragrafryttaren Mikael Eklund (Michael Nyqvist) som inte har mycket till övers för den kompromisslöse amerikanen.

Skandinaviska kriminalhistorier har alltid hållit en relativt hög standard och på senare år har de också fått mycket uppmärksamhet utomlands, där de kallas ”Nordic noir”. Gemensamt för genren är att historierna är mörka och komplexa mordhistorier som ofta har två olika partner som också är mörka och komplexa.

100 Code följer samma recept men imponerar inte nämnvärt. Historien är bra nog, men utvecklas till en trasslig historia med svaga bihandlingar. Karaktärerna är inte heller särskilt intressanta och skådespelarna verkar oinspirerade emellanåt. När serien dessutom är ganska dåligt regisserad och inte särskilt spännande rent visuellt så är slutresultatet en besvikelse. Vi hoppas på en starkare fortsättning. Tre stjärnor.

100 Code - sesong 1_7 100 Code - sesong 1_6 100 Code - sesong 1_5 100 Code - sesong 1_4 100 Code - sesong 1_3 100 Code - sesong 1_2
<
>

Säsong 1 av 100 Code går att strömma från HBO Nordic och den tekniska kvaliteten är hög. Ljudspåret är mycket bra och bilden håller en bra standard även om bildkvaliteten varierar en smula.

Fakta

 • Release: 6 mars 2015

 • Regi: Robert Moresco
 • Med: Michael Nyqvist, Dominic Monaghan, Peter Eggers, Hedda Stiernstedt, Kristoffer Berglund, Danilo Bajarano
 • Genre: Thriller
 • Land: Sverige
 • År: 2015
 • Längd: 4:18
 • IMDB Rating

  Kommentera

  Lämna ett svar

   Läs också

   Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
   Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
   I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
   September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
   Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
   Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
   Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.
   Stenhård socialrealism mixas med intressanta karaktärer och en rörig, halvdan handling i Netflix senaste storfilm.

   Aktuella erbjudanden

   Annons
   Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.