TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Apple iPhone 13 Pro

iPhone 13 flyttar gränserna

Apples iPhone 13 Pro är kanske den bästa telefonen just nu, även om den inte är helt perfekt.

forfatter
Publicerad 2021-10-27 - 09:00

Från utsidan kan det se ut som om iPhone 13 Pro inte är någon större förbättring mot föregångaren 12 Pro. Men om man tittar efter noga så finns det ett par tydliga skillnader. Till det bättre.

Formfaktorn har inte ändrats. Den kantiga designen som man antingen älskar eller hatar har återanvänts. Skåran högst upp på skärmen har blivit lite mindre men telefonens vikt har ökat och 13 Pro är en och en halv mm tjockare än 12 Pro.

Många mobilkameror lanseras med både 26 och 40 Mp i upplösning, men Apple anser fortfarande att 12 Mp räcker. Alla fyra kamerorna har 12 Mp, men bildytan på bildsensorerna har växt, detsamma gäller storleken på pixlarna.

De mest trägna fotograferna uppskattar nog möjligheten att fotografera i Apples 12-bitars råformat ProRAW. Fotografer kan också välja att spara bilderna i HEIF/HEVC-format. Det är en nästan förlustfri komprimering baserad på H.265, som bland annat stöder större färgdjup, upp till 16 bitar i JPEG-filer (i stället för 8 bitar).

Om man gillar makrobilder så kommer man att älska iPhone 13 Pro. Ultravidvinkeln har äntligen ordentlig makro, med en närgräns på 2 cm som gör att man kommer riktigt nära motivet.

Videokvaliteten i 4K tror jag inte att jag har sett bättre med någon mobil. Inspelningar i 4K/60p med bildstabilisering ser helt enkelt fantastiska ut. Casting till TV:n via Apple TV likaså, det är helt enkelt rena festen att dela video med andra på TV:n.

Den förra Pro-modellen, iPhone 12 Pro, var en så stor förbättring när den kom att det vore nästan onaturligt om Apple skulle lyckas lika bra med 13 Pro. Men det har de nästan klarat av. Allt är inte en enorm förbättring, en del saker är ingen förbättring alls, utan ett steg bakåt. Som vikten. Vi förstår inte heller varför filmläget inte fungerar i 4K, och även om vi välkomnar möjligheten till 1 TB lagring så tycker vi det är dyrt. Men de allra viktigaste sakerna har förbättrats: skärmen med 120 Hz, kvaliteten på de nya kamerorna med både stillbilder och video, batteritiden som har tagit ett kliv framåt och användarupplevelsen som helt enkelt är föredömlig.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend