TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Apple iPad Pro 12,9” (2021)

En helt grym surfplatta för tjocka plånböcker

Apples M1-processor har gjort monstret iPad Pro ännu mer monstruös.

forfatter
Publicerad 2021-10-27 - 09:05

Ända sedan lanseringen av den första modellen 2015 har Apples iPad Pro varit för surfplattor vad Audi S och RS är för personbilar: större, starkare, snabbare och rent allmänt bara bättre på allt.

Och naturligtvis gäller detta även för 2021-versionen av den stora iPad Pro med 12,9-tums skärm. Liksom sina senaste föregångare har nya iPad Pro FaceID, fem mikrofoner, fyra inbyggda högtalare och stöd för Apple Pencil. Och nyheterna från 2020-modellen – som Wi-Fi 6 och LiDAR-skanner – är fortfarande aktuella.

Ändå vore det inte för mycket att säga att 2021-versionen av iPad Pro är den största och viktigaste uppdateringen av Apples professionella surfplatta hittills. Det är särskilt tre stora nyheter som sticker ut: iPad Pro stöder äntligen 5G och är dessutom utrustad med Apples nya M1-processor och en så kallad Liquid Retina XDR-skärm av miniLED-typ.

Dessa tre saker gör tillsammans att nya iPad Pro så kraftfull, läcker och blixtsnabb att det är svårt att gå tillbaka till någon annan surfplatta när man väl har haft den i handen.

Slutsats

Det råder ingen tvekan om att om man ska köpa en ny surfplatta – och om man tillhör typen som inte behöver fråga vad saker och ting kostar – så är den nya 12,9-tums iPad Pro en absolut no-brainer. Det finns nämligen inga gränser för hur dyr den kan bli. För den absoluta toppmodellen med 2 TB inbyggt lagringsutrymme samt Apple Pencil och Magic Keyboard som tillbehör blir priset 32 000 kronor. Tack och hej. Man kan köpa en begagnad bil för den summan.

Men för pengarna får man den bästa surfplattan som någonsin har funnits i vårt kända universum.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Lämna en kommentar

Senaste artiklar:

Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend