Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vi utser: Apple iPad Pro 12,9” (2021)

En helt grym surfplatta för tjocka plånböcker

Apples M1-processor har gjort monstret iPad Pro ännu mer monstruös.

Publicerad 2021-10-27 - 09:05
Apple iPad Pro 12,9” (2021)
Amund Hammeren

Ända sedan lanseringen av den första modellen 2015 har Apples iPad Pro varit för surfplattor vad Audi S och RS är för personbilar: större, starkare, snabbare och rent allmänt bara bättre på allt.

Och naturligtvis gäller detta även för 2021-versionen av den stora iPad Pro med 12,9-tums skärm. Liksom sina senaste föregångare har nya iPad Pro FaceID, fem mikrofoner, fyra inbyggda högtalare och stöd för Apple Pencil. Och nyheterna från 2020-modellen – som Wi-Fi 6 och LiDAR-skanner – är fortfarande aktuella.

Ändå vore det inte för mycket att säga att 2021-versionen av iPad Pro är den största och viktigaste uppdateringen av Apples professionella surfplatta hittills. Det är särskilt tre stora nyheter som sticker ut: iPad Pro stöder äntligen 5G och är dessutom utrustad med Apples nya M1-processor och en så kallad Liquid Retina XDR-skärm av miniLED-typ.

Dessa tre saker gör tillsammans att nya iPad Pro så kraftfull, läcker och blixtsnabb att det är svårt att gå tillbaka till någon annan surfplatta när man väl har haft den i handen.

Slutsats

Det råder ingen tvekan om att om man ska köpa en ny surfplatta – och om man tillhör typen som inte behöver fråga vad saker och ting kostar – så är den nya 12,9-tums iPad Pro en absolut no-brainer. Det finns nämligen inga gränser för hur dyr den kan bli. För den absoluta toppmodellen med 2 TB inbyggt lagringsutrymme samt Apple Pencil och Magic Keyboard som tillbehör blir priset 32 000 kronor. Tack och hej. Man kan köpa en begagnad bil för den summan.

Men för pengarna får man den bästa surfplattan som någonsin har funnits i vårt kända universum.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen