TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Vi utser Samsung HW-Q995B

Den stora biokänslan

En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Samsung har ett gediget rykte att upprätthålla när det gäller soundbar-högtalare. Ända sedan den sydkoreanska tillverkaren etablerade sitt eget Audio Lab i Kalifornien för några år sedan har de fortsatt att leverera några av marknadens bästa soundbars.

HW-Q995B har exakt samma högtalarkonfiguration som föregångaren. Sammanlagt finns det 22 högtalarelement som ska omringa oss med en bubbla av surroundljud!

En annan fiffig finess i årets modell är möjligheten att överföra Dolby Atmos-signaler från TV:n via Wi-Fi. Detta kräver att du också har en kompatibel Samsung-TV från 2022 (Q70B eller högre).

Ljudkvalitet

Efter erfarenheterna med förra årets toppmodell HW-Q960A hade vi naturligtvis höga förväntningar på HW-Q995B. Och ännu en gång visar Samsung var skåpet ska stå!

I öppningsscenen av The Gray Man (Netflix, Dolby Atmos) framträder rösterna från Ryan Gosling och Billy Bob Thornton starkt och tydligt i centerkanalen, och de små men viktiga detaljerna bidrar till att göra ljudet mer trovärdigt. Rumsklangen från omgivningen återges väldigt realistiskt och när det är som bäst känns det nästan som om vi sitter i samma rum som de två herrarna.

När vi kollar in actionscener är det ingen tvekan om att det finns massor av kraft. HW-Q995B kan spela väldigt högt och har ändå tillräckligt med resurser för de tuffaste sekvenserna. Den har inga problem att fylla vårt 30 kvadratmeter stora lyssningsrum med kraftfull och förtroendeingivande volym.

Den nya subwoofern fungerar också utmärkt: Vi märker att basåtergivningen har blivit djupare och mer hårtslående sedan sist. Anslagen känns också stramare och mer precisa än vi kan minnas från föregångaren, och hänger ihop väl med resten av ljudbilden.

Slutsats

Ingen tvekan om saken: Samsung HW-Q995B är fortfarande en av de bästa soundbar-högtalarna i sin klass, med en stor, trovärdig och detaljerad ljudbild som ger gåshud med de bästa produktionerna. Om du letar efter den stora biokänslan, men vägrar bygga ut till en full hemmabio, är detta en soundbar vi lugnt kan rekommendera!

 

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Följ Ljud & Bild