Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser

Nikon Z6 II

Nikon har lyssnat på kritiken och gjort Z6 II till en av de bästa kamerorna du kan köpa.

Av / 2021-10-13 - 12:26
Nikon Z6 II

Det som egentligen är den stora nyheten i Z6 II är varken vertikalgrepp eller dubbla kortplatser utan en märkbart bättre autofokus, i synnerhet fokusspårningen – som saktar ner bildhastigheten från 14 till 12 bps – samt fullt ut stöder ansikts- och ögonfokus med både Auto-områdesfokus och brett områdesfokus.

Z6 II är byggd precis som Z6, med samma 24 Mp-sensor i fullformat, hybrid-autofokus med 273 fokuspunkter som täcker 90 procent av bildytan, utfällbar pekskärm och högupplöst OLED-sökare – fast med lite bättre uppdateringsfrekvens.

Den har en 5-axlars bildstabilisator som är extra användbar när man filmar. Videoegenskaperna är desamma, med 4K/30p-inspelning i 8-bitars fullformat upp till 144 Mbps, och en firmware-uppdatering ger 4K i 50p med APS-C-beskärning.

Nikon Z6 II är en fröjd att fotografera med. Man vänjer sig snabbt vid var alla knappar och rattar sitter och när man har ställt in kameran och programmerat knapparna man vill ha så är det bara att njuta. Bildkvaliteten är föga överraskande identisk med Z6, som vi bland annat skrev så här om: Bilddynamiken, skärpan, färgåtergivningen och brusreduceringen är klassledande. Jag upplever bildkvaliteten som bättre än från Sony a7 III, det gäller framför allt färgåtergivningen i kamerans JPEG-filer. Som ger bilderna ett mer levande och naturligt uttryck.

Bilderna visar klart och tydligt att Nikon vet vad de håller på med. Bildkvaliteten är helt i täten bland APS-C-kameror i den här klassen. 4K-video är också mycket fint, med bara måttliga mängder rolling shutter-effekt och ytterst bra skärpa och detaljupplösning.

Nikon kunde ha tagit tillfället i akt och gett Z6 II en vridbar pekskärm när de ändå höll på, bortsett från detta är den helt klart en av klassens allra bästa allroundkameror. De små förändringarna är tillräckligt stora för att ha betydelse för många fotografer, och ärligt talat kan vi säga att Z6 II är den kamera som Nikon skulle ha lansera 2018. 2020 är det uppenbart att Nikon har lyssnat på kritiken de fick och gett kameran en extra kortplats, högre bildhastighet, ännu bättre autofokus och en möjlighet att använda vertikalgrepp. Detta har gjort Z6 II till en ännu bättre kamera, som fortfarande har sin föregångares klassledande stillbilds- och videokvalitet.

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen