Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Sony WH-XB910N

Tufft ljud

Ingen av de billiga hörlurarna vi har testat det senaste året har haft lika mycket som de här.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
Sony WH-XB910N
Geir Gråbein Nordby

XB910N vänder sig till de som älskar bas. Basen har nämligen dragits upp ett par snäpp här, den är fylligare än vanligt. Därför har hörlurarna fått XB i beteckningen, som står för eXtra Bass.

Brusreducering och omgivningsljud

Sonys billigare hörlurar kostar ungefär hälften så mycket som toppmodellen WH-1000XM5, men har både aktiv brusreducering och omgivningsljud, vilket innebär att hörlurarna fångar upp ljud utifrån genom mikrofonen och återger det med högtalarelementen. Motsatsen till brusreducering, med andra ord, och något som kan vara praktiskt om du ska höra vad någon säger till dig, eller om du rör dig i trafiken och vill höra vad som händer runt omkring.

Flerpunktsanslutning

Hörlurarna har Bluetooth version 5.2 och stöder så kallad multipoint-anslutning. Det betyder att de kan kopplas till exempelvis mobil och PC samtidigt, så att du kan använda din PC för musik- och videokonferenser och din telefon för mobilsamtal, utan att bryta anslutningen.

Så låter Sony WH-XB910N

Direkt från fabrik är ljudet lite väl rikt på bas, och dessutom fattigt på mellanregister, men någon katastrof är det inte – och det behövs inte våldsamt stora justeringar i appen för att det ska låta kanontufft.

Basen masserar hörselgången och blåser fräscht liv i rytmerna, samtidigt som det finns kvaliteter längre upp som även gynnar akustiska instrument. Listpop har sällan låtit så här bra, och ett och annat klassiskt orkesterstycke fungerar också

Brusreduceringen är bra, samtalskvaliteten likaså. Även om den senare fortfarande hade kunnat vara ännu ett snäpp bättre i diskanten.

Med tanke på vad Sony-lurarna levererar när det gäller ljudkvalitet, komfort, funktionalitet och stabilitet så finns det ingen som kan hota dem i den här prisklassen.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen