TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022

Vi utser Sennheiser Momentum 4 Wireless

Bästa totalupplevelsen

Det tog tre år för Sennheiser att uppdatera sina trådlösa Momentum-hörlurar. Men Momentum 4 Wireless var värda att vänta på.

forfatter
Publicerad 2022-11-01 - 12:00

Sennheiser hävdar att Momentum 4 levererar klassens bästa ljud, tack vare 42-millimeters högtalarelement av hög kvalitet. Samma storlek som i föregångaren, så man kan misstänka att de är likadana.

Hörlurarna har förbättrad, adaptiv brusreducering som anpassar sig efter miljön du befinner dig i. De har även omgivningsljud – eller transparens – där brusreduceringen reverseras och i stället skickar in omvärlden i öronen.

Ljudkodeken aptX Adaptive används för att höja kvaliteten, detta fungerar för Android-användare. Apple-användare får nöja sig med AAC. Man får faktiskt lite mer luft runt tonerna med aptX Adaptive, vilket gör att jag föredrar Android när jag lyssnar på musik.

60 timmars batteri

Batteritiden anges till hela 60 timmar, med brusreducering aktiverad och med ljudnivån i mittenläget. Det är ganska extremt, dubbelt så länge som konkurrenten Sony WH-1000XM5 och tre gånger längre än Apple AirPods Max. Ändå är Sennheiser-lurarna billigare.

Snabbladdning går också undan, här får du upp till fyra timmars användning efter bara fem minuters laddning om du har en kapabel snabbladdare.

Så låter Momentum 4 Wireless

Momentum 4 Wireless levererar på nästan alla områden. Ljudet är bättre balanserat än i tidigare versioner, men blir ändå aldrig tråkigt. Det finns nämligen bra med tryck i basen, vi vågar faktiskt påstå att detta är det bästa ljudet du kan få för de här pengarna. Vill du att det ska låta bättre än så här får du betala extra!

Brusreduceringen gör sitt jobb, även om den inte hotar att putta ner de allra bästa från tronen. Komforten tillhör också toppklassen.

Batteritiden är i särklass och tack vare snabbladdningen krävs det mycket för att få slut på ström. Sammantaget en fullträff för det här priset!

Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Följ Ljud & Bild