Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: JBL Tune 130NC

Årets största klipp

Den strålande EQ:n hjälper JBL Tune 130NC att bli det bästa köpet för under tusenlappen.

Publicerad 2022-11-01 - 12:00
JBL Tune 130NC

Mest populære tester

Nyhet
miniDSP gör små, coola processorer med rumskorrigering. Med Flex HT får du åtta kanaler med rumsanpassat ljud.
Guide
Allt du behöver veta om det smarta köket innan du byter ut dina gamla prylar mot den allra senaste.
Nyhet
Rätt mängd vatten, på rätt ställe, vid rätt tid med ett smart bevattningssystem för trädgården.
Geir Gråbein Nordby

JBL har utrustat sin billiga Tune 130NC med Fast Pair för Android-enheter, så att den dyker upp automatiskt på din telefon när den är i närheten för första gången. Röstassistentstöd finns också där, tillgängligt genom att trycka och hålla in på vänster öronpropp. Touchkontrollerna kan också anpassas.

Tune 130NC har både aktiv brusreducering och medhörning. Det senare kan fokusera på omgivningen i allmänhet, eller tal i synnerhet. I praktiken innebär det att mellanregistret från omgivningen lyfts lite extra, så att du lättare kan höra vad folk säger till dig.

När JBL Headphones-appen dessutom ger tillgång till en equalizer, är detta ett imponerande funktionsutbud i prisklassen. Du behöver inte använda den, eftersom propparna låter bra direkt ur kartongen. Men basen är något överdimensionerad och mellanregistret för återhållet för mig. Du kan med fördel dra upp lite runt 1 kHz och sänka nivån vid 6 kHz för att kompensera så att det inte blir för vasst i toppen.

Ljudet av JBL Tune 130NC

Den maximala ljudnivån tycker jag är lite låg på vissa inspelningar och i vissa situationer. Det kan åtgärdas genom att dra upp EQ vid alla frekvenser och sedan dämpa nivån något mellan 2–4 kHz, eftersom det annars kan låta litet nasalt.

Ljudet från JBL-propparna är bland det bästa jag har hört under tusenlappen, särskilt efter viss justering. EQ-funktionen i JBL-appen är nämligen bland de bästa.

Talkvaliteten är bra, med en något hård men tillräckligt tydlig röst. Med brus i bakgrunden, simulerat med pink noise, drunknar dock användarens röst och det blir svårt att höra vad som sägs. Så se till att du inte är i bullriga omgivningar när du pratar.

Hur som helst måste detta sägas vara ett superklipp – och de bästa öronpropparna vi har hört för de här pengarna!

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen