Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Sony WH-1000XM4

Den nya kungen av brusreducering

Publicerad 2020-10-29 - 12:00
Sony WH-1000XM4
Geir Gråbein Nordby

För den bästa aktiva brusreduceringen på marknaden har vi nu i två år sett till Sony. Specifikt WH-1000XM3, som ingen har varit i närheten av att besegra. Inga hörlurar på marknaden dämpar buller utifrån mer effektivt, vilket gör Sonys hörlurar till en dröm att använda på flygplan, på tåg eller någon miljö där du vill hålla oljudet borta. Självbrus i form av susande är också lägre än konkurrenternas (även om det är svagt närvarande). Kompromissen är ”sugkoppskänslan” du får i öronen från att använda Sonys, där till exempel Bose NCH 700 känns betydligt mer naturliga, trots att brusreduceringen är mindre effektiv.

Du är förlåten om du inte ser skillnad på de två modellerna vid första anblicken. Eller andra. De är praktiskt taget identiska, med undantag för modellnamnet på vardera sidan av huvudbandet, och att den lilla NFC-logotypen på vänstra öronkåpan nu har samma färg som bakgrunden. Det, och att en knapp har bytt namn från NC/AMBIENT till CUSTOM. Eftersom knappen nu också kan användas för att anropa röstassistenten. Det kan den på sin föregångare också, för ordningens skull.

Med WH-1000XM4 har Sony tagit en utmärkt hörlursmodell och gjort den ännu bättre. Den har några fler funktioner, och äntligen kan du ansluta hörlurarna till två enheter samtidigt. Som nästan alla konkurrenter idag. Några fiffiga funktioner har tillkommit som kan förbättra upplevelsen.

Men det viktigaste är att världens bästa brusreducering har blivit ännu lite bättre – om än bara marginellt. Ljudkvaliteten på musik är också bättre än på föregångaren.

Jämfört med sin föregångare handlar det om en helt normal utveckling snarare än en banbrytande revolution. Men eftersom inga konkurrenter har kunnat mäta sig med Sonys brusreducering, fick det bli Sony själva som tog den till en ny nivå. Om än med små marginaler. Så vad mer kan vi säga än ”spring och köp”?

 

Lyxig OLED-TV från Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Rulla till toppen