Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

KEF LSX

Trådlöst högtalarfynd

Lilla KEF LSX är ett färgrikt högtalarfyrverkeri och bäst i klassen.

Musik är som bekant bäst i stereo. Det hör vi ständigt, i alla prisklasser egentligen. Här också. Två högtalare är bättre än en, särskilt när de är små. Som de här. Kompakta KEF LSX är egentligen en liten stereoanläggning. De trådlösa högtalarna har både Wi-Fi och Bluetooth, så vem som helst kan strömma musik från Spotify eller Tidal i stereo.

De kan kopplas till TV:n också. Ställ ett par LSX på bänken framför TV:n, eller häng dem på väggen bredvid, och vips så får man stereolljud där också. Det är en mer välljudande lösning än en soundbar.

Det går att koppla in en annan ljudkälla också, till exempel en skivspelare eller något annat, och man kan välja om man vill styra ljudet med en app eller fjärrkontrollen. Stream-appen ger en översikt över spellistor, musik man har lagrat samt åtkomst till musikbiblioteket på datorer som är anslutna till samma nätverk.

Skulle man upptäcka att det saknas lite djupbas kan man koppla in en subwoofer. De färgrika KEF-högtalarna stöder AirPlay 2 också, och multiroom med flera högtalare i serie.

LSX må vara små, men det märks inte på ljudet. Högtalarna har KEFs Uni-Q-högtalarelement med diskanten i mitten. Det ger en homogen och balanserad ljudbild med ett stereoperspektiv som överträffar allt annat i prisklassen.

Annons

Den inbyggda förstärkaren har stålkontroll i basen, vi tvivlar på att många kommer att vilja ha en subwoofer. Slagverk återges med en dynamisk snärt som man både hör och känner, och till och med färgprakten från stora orkesterverk blomstrar här.

Musiken verkar större, mer dynamisk och engagerande än vi är vana vid från trådlösa högtalare, det är sensationellt för en högtalare på 24 cm.

Man kan välja om högtalarna ska vara mattsvarta, vita, blå, röda eller gröna, och det gäller både kabinettet, fronten, baksidan och det finmaskiga tyget på sidorna,

KEF LSX är utan tvekan de finaste i sin klass. De sticker ut med sin design, kan användas av hela familjen och låter nästan sensationellt bra för att vara så små och trådlösa stereohögtalare. De här kan vi rekommendera utan reservationer. LS

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.