Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

KEF LSX

Lilla KEF LSX är ett färgrikt högtalarfyrverkeri och bäst i klassen.

Av / 2019-11-07 - 09:11
KEF LSX

Musik är som bekant bäst i stereo. Det hör vi ständigt, i alla prisklasser egentligen. Här också. Två högtalare är bättre än en, särskilt när de är små. Som de här. Kompakta KEF LSX är egentligen en liten stereoanläggning. De trådlösa högtalarna har både Wi-Fi och Bluetooth, så vem som helst kan strömma musik från Spotify eller Tidal i stereo.

De kan kopplas till TV:n också. Ställ ett par LSX på bänken framför TV:n, eller häng dem på väggen bredvid, och vips så får man stereolljud där också. Det är en mer välljudande lösning än en soundbar.

Det går att koppla in en annan ljudkälla också, till exempel en skivspelare eller något annat, och man kan välja om man vill styra ljudet med en app eller fjärrkontrollen. Stream-appen ger en översikt över spellistor, musik man har lagrat samt åtkomst till musikbiblioteket på datorer som är anslutna till samma nätverk.

Skulle man upptäcka att det saknas lite djupbas kan man koppla in en subwoofer. De färgrika KEF-högtalarna stöder AirPlay 2 också, och multiroom med flera högtalare i serie.

LSX må vara små, men det märks inte på ljudet. Högtalarna har KEFs Uni-Q-högtalarelement med diskanten i mitten. Det ger en homogen och balanserad ljudbild med ett stereoperspektiv som överträffar allt annat i prisklassen.

Den inbyggda förstärkaren har stålkontroll i basen, vi tvivlar på att många kommer att vilja ha en subwoofer. Slagverk återges med en dynamisk snärt som man både hör och känner, och till och med färgprakten från stora orkesterverk blomstrar här.

Musiken verkar större, mer dynamisk och engagerande än vi är vana vid från trådlösa högtalare, det är sensationellt för en högtalare på 24 cm.

Man kan välja om högtalarna ska vara mattsvarta, vita, blå, röda eller gröna, och det gäller både kabinettet, fronten, baksidan och det finmaskiga tyget på sidorna,

KEF LSX är utan tvekan de finaste i sin klass. De sticker ut med sin design, kan användas av hela familjen och låter nästan sensationellt bra för att vara så små och trådlösa stereohögtalare. De här kan vi rekommendera utan reservationer. LS

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Nyhet

På insidan av Elkjøp Campus

Följ med oss innanför dörrarna till Elgigantens ”hemliga” elektronikmässa.
Läs mer
Rulla till toppen