Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Superbred datormonitor från LG

Av / 2012-08-31 - 10:48
Superbred datormonitor från LG

Alla som tillbringar hela dagarna framför en datorskärm tills de får fyrkantiga ögon kan nu se fram emot en bredare horisont.

Just när vi trodde att vi hade sett slutet på 21:9-formatet (efter Philips meddelat att de lägger ner produktionen av sina extra breda TV-apparater) dyker det upp något nytt, denna gång är målgruppen datoranvändare.

LG:s 29 tum stora datorskärm EA93 är gjord för text- och grafikprogram men vi kan inte se något skäl till att den inte ska fungera fint även till spel – och film, givetvis.

Upplösningen är 2560 x 1080, precis som Philips 21:9-TV, och bör därför kunna visa Hollywood-filmer i all sin prakt, utan svarta fält över eller under bilden.

LG-skärmen ska komma ut på marknaden någon gång i november/december, men något pris känner vi inte till. Under tiden är det bara att börja göra plats på skrivbordet…

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen