Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung spränger gränser

Samsung vill skapa en smartare, enklare och mer hopkopplad underhållningsvardag.

Av / 2012-01-10 - 22:38
Samsung spränger gränser

Samsung använder sin position som leverantör av TV, mobiler, surfplattor och kameror för att visa hur produkterna kan integreras via internet och Wi-Fi för att skapa nya möjligheter. Material och appar som laddas ned till TV:n kan delas av flera enheter. Det går till exempel att ladda ned en film till TV:n och streama den till surfplattan.

Med årets nyheter från Samsung kan du dessutom pensionera fjärrkontrollen. Åtminstone nästan. En hetnyhet i årets TV-apparater är nämligen att du kan styra TV:n både med rösten och med rörelser. Dy kan byta kanal, ändra volym och surfa på nätet genom att säga till TV:n vad den ska göra och eller genom att vifta med händerna och ge den kommandon.


Samsung lanserar hela 28 nya TV-modeller i år: 21 LED-modeller, 6 plasmaskärmar och 1 LCD-modell. Bland de mest spännande är toppmodellen ES8000 LED som har en dubbelkärnig processor på 1 GHz. Med sådan datorkraft ombord är TV:n väl rustad för krävande smart-funktioner, inklusive röst-/rörelsestyrning och ansiktsigenkänning. Den har också en kortplats där man kan plugga in moduler som ser till att TV:n är uppdaterad under många år framöver. På bekant Samsung-manér är designen tunn och läcker, med en väldigt tunn ram och en ny U-formad fot samt inbyggd webbkamera på toppen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen