TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Samsung spränger gränser

Samsung vill skapa en smartare, enklare och mer hopkopplad underhållningsvardag.

forfatter
Publicerad 2012-01-10 - 22:38

Samsung använder sin position som leverantör av TV, mobiler, surfplattor och kameror för att visa hur produkterna kan integreras via internet och Wi-Fi för att skapa nya möjligheter. Material och appar som laddas ned till TV:n kan delas av flera enheter. Det går till exempel att ladda ned en film till TV:n och streama den till surfplattan.

Med årets nyheter från Samsung kan du dessutom pensionera fjärrkontrollen. Åtminstone nästan. En hetnyhet i årets TV-apparater är nämligen att du kan styra TV:n både med rösten och med rörelser. Dy kan byta kanal, ändra volym och surfa på nätet genom att säga till TV:n vad den ska göra och eller genom att vifta med händerna och ge den kommandon.


Samsung lanserar hela 28 nya TV-modeller i år: 21 LED-modeller, 6 plasmaskärmar och 1 LCD-modell. Bland de mest spännande är toppmodellen ES8000 LED som har en dubbelkärnig processor på 1 GHz. Med sådan datorkraft ombord är TV:n väl rustad för krävande smart-funktioner, inklusive röst-/rörelsestyrning och ansiktsigenkänning. Den har också en kortplats där man kan plugga in moduler som ser till att TV:n är uppdaterad under många år framöver. På bekant Samsung-manér är designen tunn och läcker, med en väldigt tunn ram och en ny U-formad fot samt inbyggd webbkamera på toppen.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend