Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kraftigare elmotor för mer nöje

Byter bakspoiler mot vinge.

Av / 2021-07-20 - 11:27
Kraftigare elmotor för mer nöje

Med Renaults fina racing-historia, är det nästan självklart att den kommande elektriska Renault 5, kommer i en racinginspirerad utgåva. Alla som minns Renault 5 Turbo, eller galna turboladdade versionen, vet att de kan om de vill.

Enligt autoexpress, som fått tag på konceptritningar, kommer den nya varianten av den elektriska femman, byggas som en Aphine 5.

För de som behöver friska upp minnet, är Alpine Renaults tuning-experter. Från början ett självständigt bolag från Dieppe i Frankrike, nu ägda av Renault. De driver också det nya Alpine F1-teamet som nu ligger på sjunde plats i formel 1 – tidigare Renault F1 Team, något som visa att Renault menar allvar med Alpine.

Den knallblå bilen på bilderna autoexpress fått av Avarvarii, är byggd på samma CMF-BEV-plattform som den elektriska femman kommer byggas på, men moderniserad och bredare för att få plats med den 215 hk elmotor som driver framhjulen.

I denna utgåva ska 215 hk kunna leverera 0-100 på runt sex sekunder, och samma motor kan enligt Alpine få följa med till en SUV-inspirerad Alpine-version vid ett senare tillfälle. Enligt Alpines utvecklingschef, Gilles le Borgne kan den komma med 215 hk fram och något helt nytt bak.

Placering av en motor bak, i en eller annan form, kommer i alla fall leverera ganska pigg prestanda.

 

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen